Rodeo On Tour, in Zagreb

 , Rodeo

Niin se aika vain kuluu huimaa vauhtia. Siitä on nimittäin yhdeksän vuotta, kun Rodeo oli viimeksi näillä kulmilla käsipalloa seuraamassa. Kyseessä oli vuoden 2009 MM-kisat. Zagreb Arena oli juuri valmistunut kisoja varten ja finaalissa pelasivat Ranska ja Kroatia. Isäntämaa jäi kisoissa kakkoseksi, mutta tunnelma oli huikea.

Sama areena on jälleen tämän kertaisten EM-kisojen näyttämönä, ja miksikä sei olisi. Hallin puitteet ovat säilyneet erinomaisessa kunnossa ja katsomo on ottelua seuraavalle erittäin viihtyisä. Palvelut pelaavat ja käsipallokarnevaali kentällä on menossa kohti ensi viikon huipennusta. Voisiko käsipallon ystävä aikaansa paremmin viettää.

Jos sitten palataan itse otteluihin, niin muutama sana alkulohkojen otteluista. Muutama positiivinen yllätys, mutta suurimmaksi osaksi tasapaksua painia. Ottelut antoivat sellaisen kuvan, että ollaan palaamassa 2000-luvun alkuvuosiin, jossa pysty- ja vapaapaini viivalla oli päivän sana. Kaksimetriset ja reilusti toistasataa kiloa painavat urokset vääntävät ja kääntävät, kunnes joltain osapuolelta loppuu kantti. Puolustus työntää surutta hyökkääjän pois lähietäisyydeltään, sivulta tai selästä. Vastustajan paita on pallon lisäksi peliväline, josta ei luovuta muuta kuin pakolla. Erotuomarin vihellystä oli nimittäin turha odottaa. Rodeo oli pelejä katsellessaan jo kauhuissaan, että olemmeko taas tähän suuntaan menossa.

Kaiken tämän touhun lisäksi uudeksi vetonaulaksi on tuotu videotarkkailu mukaan käsipallo-otteluihin. Suoraan sanottuna Rodeo ei oikein sisäistä tätä touhua, ainakaan vielä. Sen vielä ymmärtää, että maalituomari voi katsella monitorista, oliko pallo varmasti maalissa vai ei. Nämä tilanteet ovat välillä niin nopeita, että tarkistaminen on paikallaan. Muissa tilanteissa nauhan veivaaminen edestakaisin minuuttitolkulla ja sitten päätetään, että maalin tappiolla oleva joukkue saa 7m heiton, ja siten tasapelin pöytäkirjaan. Ei tunnut oikein FairPlay-hengen mukaiselta.

Rodeo ei ole tietoinen mitä kilpailun päälliköt ovat alkulohkopelien jälkeen sopineet, mutta eilisissä Main Round peleissä oli onneksi selvästi havaittavissa, että väkivaltaiseen peliin on puututtava tavalla tai toisella. Varsinkin Portugalin erotuomarit ottivat heti ottelun alusta pelin ohjakset käsiinsä, ja linja selkisi pelaajille aika nopeasti. Hienoa toimintaa, joka antoi jälleen uskoa tulevaisuudesta.

EHF EURO Croatia 2018, Mandatory Credit © HRS / Nebojsa Tejic

Palataksemme eilisiin otteluihin, niin etukäteen arvioiden Norjalla ja Kroatialla ei olisi pitänyt olla vaikeuksia vastustajan kanssa. Serbia ja Valko-Venäjä olivat paperilla sen verran vastaantulijoita. Toisin kuitenkin kävi. Norjalta kesti yhden puoliajan totuttautuminen siihen, että tässä täytyy tehdä muutakin kuin viettää helppoja hetkiä. Toisella jaksolla Norja sitten ryhdistäytyi ja teki sen mitä odotettiin. Varsinkin toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia oli älykästä ja taitavaa pelaamista, ja serbialaisten selkäranka oli taitettu mahdottomaan asentoon. Siitä ei Serbia enää toipunut. Norjalaisten mahdollisuudet semifinaaleihin ovat täysin realistiset.

Varsinkin kun seuraava vastustaja on Kroatia, sillä kroaattien esitys Valko-Venäjää vastaan oli luokatonta. Se että Kroatia hävisi Ruotsia vastaan kotikentällään ei ollutkaan lipsahdus, vaan eilisen perusteella isäntämaan pelaajat potevat pahaa itseluottamuksen puutetta ja Duvnjakia. Kentän laidalla päävalmentaja Lino Cervar ei ainakaan eilen pystynyt näyttämään pelaajilleen mitään muuta kuin suunnatonta egoaan ja rähinää epäonnistuneista suorituksista. Tällaisella esityksellä Kroatia ei ole edes semifinaaleissa. Mutta niin kuin Rodeo on aina sanonut, käsipallossa kaikki on mahdollista.

Zagrebista cheers
Rodeo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt