HIFK ja Dicken taistelevat naisten käsipallon cup-voitosta sunnuntaina

Sunnuntaina ratkotaan naisten käsipallon Suomen Cupin mestari, kun HIFK ja Dicken iskevät yhteen finaalissa. Finaali pelataan Helsingin Urheilutalolla kello 14.00 alkaen.

Dicken lähtee finaaliin puolustavana cup-mestarina ja samalla lauttasaarelaiset pitävät kärkipaikkaa myös SM-sarjassa, jossa Dicken on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan. Finaalista on odotettavissa huippukamppailu, sillä HIFK:n ainoa tahra SM-sarjassa on nimenomaan Dickeniä vastaan koettu 16-29-tappio lokakuun lopussa. Vastakkain ovat siis SM-sarjan kaksi parasta joukkuetta ja lisäväriä tuo paikallisottelu.

– Hävisimme viimeksi Dickenille selvästi, muttemme pelanneet niin huonosti. Suurin ongelmamme oli erinomaisesti pelannut Dickenin maalivahti Sonja Koskinen sekä huono heittopeli hyvistä paikoista, HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinin kertoo.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert ei myöskään anna paljoakaan painoarvoa joukkueiden edelliskohtaamiselle.

– Voitimme isolla erolla viimeksi, mutta meidän täytyy taas taistella ja osoittaa olevamme parempi joukkue. Tämä on eri ottelu ja erilainen tilanne, sillä nyt taistellaan mestaruudesta. Olemme kuitenkin tottuneet tällaisiin otteluihin ja tiedämme pystyvämme nostamaan tasoamme tärkeissä peleissä, Hivert toteaa.

Dicken on jyrännyt vahvasti SM-sarjassa tehden laajalla rintamalla maaleja ja samalla Koskisen johdolla puolustus on ollut sarjan ylivoimaisesti pitävin. Grinishin tunteekin vastustajan vahvuudet.

– Tiedämme Dickenin pelaavan erittäin hyvää puolustuspeliä ja iso syy siihen on heidän maalivahtinsa. He ovat vaarallisia myös nopeissa hyökkäyksissä ja lähes jokainen pelaaja tekee 3-4 maalia ottelussa. Se kertoo siitä, että joukkueen yhteispeli toimii hyvin. Se on myös yksi joukkueen vahvuuksista, Grinishin kehuu vastustajaa.

Hivert on myös tutkinut vastustajan pelin tarkkaan ennen finaalia.

– Johanna Hilli ja Linda Cainberg ovat tehneet heille paljon maaleja tällä kaudella, mutta heidän pelinsä on vielä hieman epäorganisoitunut ja heillä on tärkeitä pelaajia loukkaantuneinta eivätkä he ole yltäneet vielä parhaimpaansa.

HIFK on kamppaillut loukkaantumisten kanssa läpi kauden ja se on vaikeuttanut joukkueen peliä tällä kaudella.

– Joukkueemme tilanne on vaikea, sillä Ella Holopainen, Anniina Nyholm, Alexandra Olsson sekä Minka Miikkulainen ovat olleet marraskuun aikana loukkaantuneina ja he ovat tärkeitä pelaajia meille. Samaan aikaan olemme kuitenkin parantaneet peli peliltä ja pelaajat ovat oppineet tuntemaan toisensa paremmin kentällä.

Dicken sen sijaan pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtöasetelmista.

– Meillä ei ole loukkaantumisia ja pelaajat ovat terveinä, valmiina ja erittäin motivoituneita tähän peliin. Viime vuonna voitimme cupin ensimmäistä kertaa 22 vuoteen ja meillä on kirkkaana tavoitteena, ettemme odota seuraavaa cup-mestaruutta 22 vuotta, Hivert painottaa.

Vaikka HIFK lähtee ennalta altavastaajana, Grinishin luottaa omiinsa.

– Olemme valmiina taistelemaan ja voittamaan ottelun.

Hivert pitää voiton avaimena keskittymistä omaan peliin ja ehjää esitystä.

– Ottelun tulos ei juurikaan riipu vastustajastamme, vaan siitä miten me pelaamme. Jos pelaamme omalla tasollamme, ei meillä pitäisi olla ongelmia voittaa peli. Lähdemme otteluun niin kuin kaikkiin muihinkin, eli otamme sen vakavasti ja pyrimme pelaamaan niin tehokasta käsipalloa kuin mahdollista.

Ottelu esitetään suorana lähetyksenä VeikkausTV:ssä ja HBL:n sivuilla

The post HIFK ja Dicken taistelevat naisten käsipallon cup-voitosta sunnuntaina appeared first on Käsipallon naisten SM-sarja.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt