19-vuotiaiden tyttöjen EM-karsinta huhtikuussa Pirkkolassa

Suomessa saadaan kokea harvinaista herkkua tulevana keväänä, kun 19-vuotiaiden tyttöjen EM-karsintaturnaus pelataan kotimaan kamaralla. Vuoden 2015 EM-lopputurnaus pelataan Espanjassa ja järjestäjämaan lisäksi turnaukseen selviytyvät suoraan Ruotsi ja Venäjä. Loput 13 lopputurnausmaata ratkotaan kahdeksassa karsintalohkossa.


Suomi arvottiin lohkoon kahdeksan yhdessä Unkarin ja Turkin kanssa ja sai karsintaturnauksen järjestämisoikeuden. Kolmen joukkueen lohkosta vain voittaja selviytyy lopputurnaukseen, joten haaste on kova.

– Iso haaste. Periaatteessa ”pakkovoittoja” on edessä, mikäli aikoo selviytyä kisoihin, Suomen T96 maajoukkueen päävalmentaja Petri Väyrynen toteaa.

Karsintaturnaus järjestetään Pirkkolassa, Helsingissä 17.- 19. huhtikuuta. Väyrynen uskoo, että kotiedusta on saatavilla parhaimmillaan iso hyöty.

– Kotona pelaaminen on loistava mahdollisuus. Mikäli kotikatsomosta saadaan sellainen turva, apu ja kannustus joka kasvattaa joukkueen itseluottamusta, niin ehkä ei tarvita niitä pakkovoittoja. Loistavalla ja positiivisella ilmapiirillä pystynemme yhdessä, joukkue ja kannattajat, järjestämään sellaisen käsipallojuhlan johon kaikki osallistujat ovat tyytyväisiä.

– Unelmana on EM-lopputurnaus 2015, joka järjestetään heinä-elokuun vaihteessa Espanjassa.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt