Maailmanmestarit valtaavat Energia Areenan

Huomenna Vantaan Energia Areenalla jyrähtää. Suomen miehet kohtaavat huomenna Vantaalla klo 17:00 hallitsevan maailmanmestari Espanjan. Joukkue on liikkeellä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Mukana 10 maailmanmestaria, joten odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Espanja, niin kuin Suomi, aloittivat 2016 Puolan EM-kisakarsintapelit keskiviikkona. Espanja voitti Itävallan luvuin 27 – 16. Suomi taasen hävisi Saksalle luvuin 18 – 30.

Espanjan kokoonpanossa olevat mestarit ovat: Julen Aguinagalde joka pelaa Vive Targi Kielce (POL) seurassa, Alberto Entrerrios FC Barcelona (ESP), Albert Rocas Ciudad De Logrono (ESP), Jorge Maqueda HBC Nantes (FRA), Victor Tomas FC Barcelona (ESP), Joan Canellas THW Kiel (GER), Viran Morros FC Barcelona (ESP) , Valero Rivera HBC Nantes (FRA), Gedeon Guardiola Rhein Neckar Löwen (GER). Tässä sellainen lista ettei paremmasta väliä. Jos tämä ei houkuttele sinua katsomoon, niin johan on kovan tason markkinat jossain muualla. Näitä huippupelaajia vastaan Suomen miehet tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen. Se kahdeksas pelaaja on valtavan suuri apu tässä tilanteessa. Ei muuta kuin äänijänteet kuntoon ja hallille.

Arpad Sterbik on yksi maailman parhaista käsipallomaalivahdeista.

Arpad Sterbik on yksi maailman parhaista käsipallomaalivahdeista.

Suomi ja Espanja ovat kautta aikojen kohdanneet 4 kertaa. Viimeinen kohtaaminen tapahtui vuonna 1985. Espanja on näistä otteluista voittanut kolme ja Suomi yhden. Tämä voitto tuli luvuin 11 – 10 30.6.1955, ja kyseessä oli ulkopelien ja 11-miehisten joukkueiden MM-kisat Offenburgissa. Nämä tiedot ovat kuitenkin historiaa, eikä niillä ole tämän päivän käsipallon kanssa mitään tekemistä.

”Espanjan ja Ranskan maajoukkueet ovat pahin mahdollinen vastustaja. Heillä on yksilöosaaminen huipussaan ja yhdistettynä vielä valtavaan kokoon ja fysiikkaan, niin siinä vastustusta kerrakseen. Pelisuunnitelman ja taktiikan luominen on todella haasteellista. Saksa-ottelun toinen puoliaika antoi kuitenkin rohkaisua tulevaan. Jos saamme saman menon ja maltamme olla hyökkäyspäässä maltillisia niin taistelemme ennakkosuosikkia vastaan kovalla asenteella. Meidän on otettava joka sekunnista irti kaikki mahdollinen ja pyrittävä peilitempoon mukaan.” toteaa päävalmentaja Mikael Källman.

Suomen miesten maajoukkue toivottaa tervetulleeksi jokaisen käsipallosta kiinnostuneen ihmisen. Eikä pelkästään lajista kiinnostuneet, vaan myös kaikki muutkin värikkäästä, nopeasta ja tapahtumarikkaasta pallopelistä kiinnostuneet. Nähdä hallitseva maailmanmestari pelaamassa Suomea vastaan ei ole jokapäiväinen juttu.

JR

fin-esp-em2016

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt