Maajoukkueen syksy alkaa harjoitusotteluilla Italiaa vastaan

Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloittaa valmistautumisen kolmen viikon päästä alkaviin EM-karsintoihin kahdella harjoitusottelulla Italiaa vastaan Solvallan Urheiluopistolla.


Anton Remy on yksi maajoukkueen laitureista Italiaa vastaan. Kuva: Touchdown.fi

Anton Remy on yksi maajoukkueen laitureista Italiaa vastaan. Kuva: Touchdown.fi

Ottelut pelataan ensi viikon maanantaina 13.10. ja tiistaina 14.10 alkaen klo 18:00 kumpanakin päivänä. Nämä ottelut viedään läpi niin sanotusti kotimaisilla voimilla, sillä ulkomailla pelaavat maajoukkuemiehet pelaavat vielä omia sarjaotteluitaan.

FIGH-Logo”Nämä Italia ottelut ovat totta kai valtavan hyvä juttu. Valitettavasti tieto otteluista tuli aika myöhäisessä vaiheessa ja yllättäen. Emme ehdi harjoitella ennen tulevia pelejä, sillä joukkueilla on kova ottelutahti päällä. Joudumme pelaamaan aika yksinkertaista käsipalloa, ja se taas tarkoittaa sitä että henkilökohtainen osaaminen tulee korostumaan, ja sitähän tässä haetaan”, toteaa päävalmentaja Mikael Källman.

Italia on kohdattu vuoden 1984 jälkeen kymmenen kertaa. Kuusi kertaa ovat keskeiset ottelut päättyneet Suomen voittoon. Yksi tasapeli ja kolmasti on Italialle hävitty. Viisi kertaa Italia on kohdattu Suomessa ja jokainen peli on päättynyt voitokkaasti. Parhaimmillaan vuonna 1988 Espoossa Suomi peittosi Italian kolmellatoista maalilla. Käsipallomaailma on kuitenkin niistä ajoista muuttunut, joten odotettavissa on varmasti tasaista vääntöä. Viimeksi Suomi kohtasi Italian vuonna 2010 EM-karsintojen merkeissä Tbilisissä ja hävisi tuon ottelun maalilla.

”Emme varmasti lähde aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. Uskon että jokainen pelaaja haluaa näyttää mitä osaa. Italia-otteluiden jälkeen valitaan joukkue joka kohtaa Saksan ja Espanjan EM-karsinoissa” jatkaa Källman.

Tulevat EM-karsintaottelut pelataan keskiviikkona 29.10. jolloin Suomi kohtaa Saksan vieraissa, ja lauantaina 1.11. Espanja saapuu Vantaan Energia Areenalle. Maajoukkue kokoontuu ennen Saksa ottelua viikonloppuharjoituksiin lauantaina 25.10.

JR
Tilastotiedot: Jens Backlund

#SuomiEM2016

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt