P96 haastajana EM-karsintoihin

Suomen P96-maajoukkue odottelee innolla tammikuussa 2014 pelattavia EM-karsintoja, joissa haetaan arvoisia osallistujia Puolassa 14.-24.8.2014 pelattavaan lopputurnaukseen. Suomi kamppailee kahdesta kisapaikasta Saksan, Portugalin ja Unkarin kanssa.

Mikko Koskue

Mikko Koskue

”Mielenkiintoinen ja erittäin kova lohko. Yhtään vastustajaa ei olla vielä nähty, mutta helppoa jatkoonpääsy ei tule olemaan, se on varma se. Tempo tulee olemaan kova karsinnoissa, yksikään näistä maista ei pelaa Venäjältä tuttua vähätempoista peliä”, sanoo Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mikko Koskue.

”Saksa on varmasti lohkon ennakkosuosikki, siellä kuuleman mukaan osataan pelata käsipalloa. Ovat olleet lähes kaikissa viime vuosien nuorten arvokisoissa mitalipeleissä. Ja heillä on varaa mistä valita, pelaajia tässä ikäluokassa lienee lähes 100.000. Meillä siitä pitää ottaa kolme nollaa pois. Ja kun resurssitkin otetaan huomioon, niin puhutaan ihan eri maailmasta heillä. Unkari on myös aina vahva ja Portugalikin satsannut viime aikoina juniorityöhön, joten kolme kovaa joukkuetta saadaan vastaan.”

”Koska nämä ovat ikäluokan ensimmäiset karsinnat, muutkaan joukkueet eivät kauheasti vielä tunne toisiaan. Saksan liiton nettisivuilla heidän valmentajansa sanoo Saksan pahimmiksi vastustajikseen lohkossa Portugalin ja Unkarin, hänen mukaansa Suomea ei ole ennenkään tarvinnut pelätä.

Silti tavoite karsinnoissa on päästä jatkoon ja lopputurnaukseen. Ja näyttää että jatkossa Suomeakin kannattaa pelätä. Ollaan treenattu paljon ja meillä on hyvä joukkue kasassa. Karsintoihin on vielä aikaa nelisen kuukautta, sitä ennen leireillään tiuhaan tahtiin, leiripäiviä kertyy ainakin 20. Ja yksi kova kansainvälinen turnaus pelataan myös ennen karsintoja Saksassa, mahdollisesti toinenkin Latviassa”, Koskue päättää.

Suomen P96-maajoukkue 2013

EM-karsintalohkot

Arpa heitti samoihin lohkoihin muutamia lämpimiä naapuruussuhteita omaavia kansakuntia. Balkanin maiden keskinäisissä otteluissa ainakin Serbian ja Montenegron sekä Kroatian ja Makedonian välisistä otteluista tuskin puuttuu latausta.
1 lohko
Saksa
Suomi
Portugali
Unkari
2 lohko
Ruotsi
Islanti
Kreikka
Moldova
3 lohko
Tanska
Ranska
Bulgaria
Bosnia-Hertsegovina
4 lohko
Espanja
Tsekki
Ukraina
Liettua
5 lohko
Itävalta
Sveitsi
Israel
Venäjä
6 lohko
Kroatia
Makedonia
Georgia
Hollanti
7 lohko
Serbia
Montenegro
Slovakia
Viro
8 lohko
Romania
Turkki
Armenia
9 lohko
Valko-Venäjä
Italia
Latvia

10.-12. tammikuuta pelattavan karsintaturnauksen järjestämisoikeus arvottiin kunkin lohkon ensimmäisenä mainitulle maalle. Neljän maan lohkoista kaksi parasta, kolmen maan lohkoista voittajat EM-lopputurnaukseen.

EHF: 2014 Men’s European Championship 18 – Qualification Round

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt