Käsipalloliitto keskittää valmennuskeskustoiminnan Kisakallioon

Suomen Käsipalloliitto on päättänyt uudistaa valmennuskeskustoimintansa ja aloittaa vuoteen 2019 asti ulottuvan laajamittaisen yhteistyön Lohjalla toimivan Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Yhteistyön myötä kaikki Käsipalloliiton maajoukkueleiritykset ja valmentajakoulutus toteutetaan 1.1.2016 lähtien Kisakalliossa.


”Käsipallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista ja hyvässä nosteessa myös Suomessa. Yhteistyö Kisakallion kanssa on askel eteenpäin ja oikeaan suuntaan toiminnassamme. Kisakallion loistavat olosuhteet ja monipuoliset harjoitusmahdollisuudet ja ennen kaikkea Kisakallion panostus Susi Training Centerin -tyyliseen käsipallon omaan harjoituskeskukseen antaa meille hyvät lähtökohdat kehitystyölle.

Kisakalliosta saamme kumppanuuden myötä apua myös kokonaisvaltaiseen lajin kehitystyöhön ja erityisesti valmennukseen ja koulutukseen kaivattuja resursseja. Lajimme valmennuskeskuksen perustamisen suunnittelutyöt ovat myös käynnistymässä ja harjoituskeskus on käytössämme jo alkuvuodesta. Ja mikä parasta, tämä kaikki on tarjolla myös seurajoukkueille kaikilla tasoilla”, kiteyttää Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen yhteistyön taustoja.

Pohjoismaat ovat perinteisesti olleet todella kovia käsipallomaita aina pientä Islantia myöden. Suomi ei ole kuitenkaan yltänyt samalle tasolle kuin rakkaat naapurit. Nyt tähän halutaan muutos ja käsipallon lippulaiva, miesten maajoukkue onkin tänä syksynä uuden edessä. Alkamassa on projekti, joka tähtää siihen, että joukkue on mukana EM-lopputurnauksessa vuonna 2020. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Kaj Kekki on myös tyytyväinen uuteen yhteistyökumppaniin.

”Maajoukkueet pääsevät luonnollisesti toimimaan nyt eri lähtökohdista. Kisakallio on urheilijoita varten, saamme suorittaa leirit omilla ehdoillamme. Odotamme paljon yhteistyöltä. Kisakallio on tärkeä lenkki miesten maajoukkueen matkalla EM-lopputurnaukseen 2020″, sanoo Kekki päättäväisesti.

Myös Kisakalliossa ollaan innostuneita uudesta lajista. Kisakallion pitkäjänteinen strateginen yhteistyö Voimisteluliiton kanssa, pari vuotta sitten alkanut innovatiivinen yhteistyö Koripalloliiton kanssa, kesällä Lentopalloliiton kanssa käynnistynyt beach volley -yhteistyö sekä tietysti Kisakallion rooli pääkaupunkiseudun urheiluakatemian tärkeänä valmennuskampuksena mahdollistavat laadukkaan ja yli lajirajojen tehtävän yhteistyön. Kisakallio tekee myös yhteistyötä mm. Suomen Melonta- ja Soutuliiton, Suomen Ampumaurheiluliiton, Suomen Purjehdus- ja Veneilyliiton, Suomen Curlingliiton ja Suomen Ringetteliiton kanssa. Lisäksi Kisakalliolla on tiivis yhteistyö useiden Etelä-Suomen ja metropolialueen urheiluseurojen (mm. HIFK:n jääkiekko ja käsipallo) ja puolustusvoimien Urheilukoulun kanssa. Kisakallion erityisenä kehitystehtävänä on motorinen oppiminen ja taidon kehittäminen yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun kehittämiskeskuksen (KIHU) ja Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa.”

Aloite valmennuskeskusyhteistyöhön lähti Käsipalloliitosta ja kun neuvotteluissa löysimme yhteisen pitkän aikavälin tavoitteen liiton operatiivisen johdon kanssa, asiat etenivät nopeasti. Sisäpalloilulajeista kori- ja lentopallo ovat rakentaneet lajeihinsa toimivat järjestelmät, joista käsipallolla on paljon opittavaa. Edessä on pitkä ja mielenkiintoinen kehitystyö yhdessä liiton ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa ”, kertoo Kisakallion rehtori Asko Härkönen.

Lisäksi Härkönen muistuttaa, että Kisakallion yksi strateginen tehtävä on hankkia suomalaisille urheilijoille kansainvälisiä harjoitusvastustajia ja käsipallon kohdalla pohjoismainen yhteistyö onkin jo käynnistetty.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt