Guif utan pardon mot Tumba

Eskilstuna Guif hade inga bekymmer att skapa lägen och sätta bollarna mot HBK Tumba. Dessutom reducerade de nya serieledarna gästernas målfest från höstmötet till mer beskedliga nätkänningar. Då förlust 22–33, nu 26–17 i en komfortabel historia.

Amanda Ingvarsson inledde fredagsunderhållningen med en motiverad målvaktsinsats. Bara tre mål insläppta den första kvarten ledde till ett grepp som Guif aldrig släppte. Hon hade sällskap av sex alltsomoftast synnerligen samspelta försvar.

När hemmalaget klev över mittlinjen framstod linjerna tydliga och strukturen klar. Josefin Johansson sköt in åtta mål och vänstersexan Sofia Tenglin lirkade förtroendeingivande in sju.

Tumbas Jessica Rydberg, som inledde hösten i Guifs färger var målbäst med fyra mål mot sitt tidigare lag. Men det fanns få kandidater till matchvinnare hos det akterseglade bortalaget som till sist var nio bollar efter.

– Det var jätteskönt att få revansch från förra mötet med Tumba. Vi snackade i halvtid om att vi inte skulle ge dem någon chans att komma in i matchen, och det gjorde vi inte heller. Vi var bättre i alla lagdelar ikväll, sade Guiftränaren Robert Matt till Eskilstuna-Kuriren.

Eskilstuna Guif–HBK Tumba 26–17 (14–6)

Inlägget Guif utan pardon mot Tumba dök först upp på Handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt