Frankrike till kvartsfinal – ställs mot Per Johanssons Montenegro

På förhand var de guldkandidat men gruppspelet gick knackigt. Nu är ändå Frankrike klara för kvartsfinal i VM efter seger mot Ungern.

Som en morgontrött gymnasieelev har nu Frankrike vaknat till i VM lagom till lunch när det ska serveras pannkakor i bespisningen. De inledde gruppspelet trögt men nu är Krumbholz tunga lagmaskin igång, om än inte på alla cylindrar. Tillräcklig kapacitet fanns ändå idag när de besegrade Ungern i VM-åttondelen.

De tog ledningen med 1-0 och släppte sedan aldrig övertaget, trots att ledningen var knapp. En psykologiskt jobbig match för Ungern som gjorde en bra insats. Anförda av Kovacsics, Bodi och Szollosi krigade de sig kvar i matchen nästan hela vägen till slutsignal.

Frankrike visade tyngd och högernian Alexandra Lacrabere glänste. Det blev 5 mål från Vardar-liraren som ofta kliver fram när det krävs. Tillsammans med högersexan Blandine Dancette (3) och sin konkurrent på högernio, Camille Ayglon (3), exponerades Ungerns vänsterförsvar rejält.

Matchen slutade med fransk seger: 29-26.

Nu väntar kvartsfinal på tisdag kväll för Frankrike. Där ställs de mot Montenegro i en, vad vi förväntar oss, oerhört fysisk kamp. Per Johansson är som bekant förbundskapten för Montenegro och nu får han en rejäl utmaning för att ta sig till semifinal.

Ungern – Frankrike 26 – 29 (11-14)

Inlägget Frankrike till kvartsfinal – ställs mot Per Johanssons Montenegro dök först upp på handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt