SPELARBETYG: Tre spelare stack ut när Sverige vann enkelt

Sverige besegrade ett håglöst Slovenien och är klart för VM-kvartsfinal. Tre spelare stack ut i Sverige och får höga betyg.
Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Slovenien och är klart för kvartsfinal. Här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Johanna Bundsen
Var otroligt bra i den första halvleken. Det dröjde sex minuter innan Slovenien fick hål på Bundsen, som totalt stod för 11 räddningar i den första halvleken och hade 48 i räddningsprocent. Var riktigt bra även i andra halvlek och visar att hon är given etta mellan stolparna.

Johanna Westberg
Kom in istället för Roberts och gjorde det otroligt bra. Första skottet sköt hon flera meter över, men efter det gjorde Westberg fem mål på fem skott. Dessutom riktigt bra som trea i försvaret. Kom in igen i andra halvlek och fortsatte att göra det bra. Det är tydligt att Westberg har ett helt annat självförtroende än hon hade vid EM för ett år sedan.

Sabina Jacobsen
Spelade otroligt aggressivt mot framförallt Gros och var den försvarsgeneral som Sverige behöver. I den andra halvleken syntes inte Jacobsen lika mycket men var fortfarande väldigt stabil.

Anna Lagerquist
Gjorde som vanligt en bra match. Riktigt bra bakåt och även några mål framåt blev det för mittsexan.

Bella Gulldén
Slovenien la mycket fokus på Gulldén, vilket innebar att andra spelare fick större utrymme. Hade det svårt i egna avsluten, gjorde ändå två mål i första halvlek, båda på straff. Viktigt mål till 19–13, Sveriges första mål i andra halvlek. Spelade fram Hagman till 23–14 och fick sedan vila resten av matchen.

Nathalie Hagman
Fick göra lite mål, fem stycken, och var säker i läget hela matchen.

Olivia Mellegård
Blandade och gav i den första halvleken, två mål men också ett par missar. Gjorde flera bra saker i försvaret men lät också ”sin” kantspelare göra tre mål. Syntes inte mycket i andra halvlek.

Jamina Roberts
Gav Sverige ledningen med 1–0, efter det slarvade Roberts en del och blev utbytt efter 13 minuter. Fick starta igen i andra halvlek och gjorde två viktiga mål när Sverige definitivt avgjorde matchen.

Ulrika Toft Hansen
Kom in efter en kvart och var inblandad i mycket. Missade friläge där hon försökte lobba, i övrigt ett mål och ordnade dessutom ett par straffar. Fick mycket yta på linjen i andra halvlek och utnyttjade det genom att göra flera mål.

Daniela Gustin
Fick återigen starta matchen och gjorde mål på det enda läget hon fick. Kom in lite i andra igen, syntes inte mycket då.

Hanna Blomstrand
Syntes inte mycket i matchen men var stabil bakåt och gjorde ett snyggt mål dessutom.

Carin Strömberg
Fick hoppa in elva minuter in på andra halvlek och gjorde det bra bakåt. Har fortfarande det jobbigt framåt men fick åtminstone göra mål.

Spelade för kort tid för att bedömas

Filippa Idéhn
Jenny Alm
Emma Ekenman-Fernis
Loui Sand

Inlägget SPELARBETYG: Tre spelare stack ut när Sverige vann enkelt dök först upp på handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt