Sverige möter Danmark i kvartsfinal i VM

Danmark besegrade Tyskland i åttondelsfinalen i Magdeburg och nu blir det ett nordiskt derby i kvartsfinal på tisdag.

Vilken kvartsfinal det blir på tisdag! Sverige besegrade som bekant Slovenien och efter att Danmark ikväll slagit ut hemmanationen Tyskland väntar nu en underbar kamp. Sverige mot Danmark. I kvartsfinal. I VM.

Danmark har precis som Sverige hämtat sig väl efter en chockförlust i sin VM-premiär. Då åkte de på 24-31 mot Montenegro och tvivel på danskornas kapacitet började krypa. De repade sig dock med segrar mot Japan, Tunisien och Brasilien innan de avrundade gruppspelet med en hedersam förlust mot Ryssland.

Ikväll vann de alltså mot Tyskland efter en stark försvarsinsats i Magdeburg. De hade 11-7 i paus och även om tyskorna gjorde en liten tvåmålsupphämtning direkt kunde de inte ta sig närmare. Danmark gled ifrån och matchen var bombsäker.

Sandra Toft var strålande i mål. I andra halvlek helt magisk. Världsklass. Där har vi en matchvinnare för Danmark som Sverige behöver övervinna. På niometer är det Stine Jörgensen, Lotte Grigel och Mette Tranborg som drar det tyngsta lasset. Men scoutingen överlåter vi till det svenska lägret som bör ha stenkoll. Länderna möttes ju två gånger precis före VM i uppladdningen.

I övrigt var det ingen höjdare, ärligt talat. Varken Danmark eller Tyskland imponerade särskilt utan det var mer kamp än skott i kryssen. Tyskland lyckades inte knapra in ett 4-5-målsunderläge och Danmark gick till slut till en säker seger.

Tyskland – Danmark 17 – 21 (7-11)

Inlägget Sverige möter Danmark i kvartsfinal i VM dök först upp på handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt