HK:s avslöjande bekräftat: Kenneth Andersson till LUGI

Under måndagen nåddes Handbollskanalen av uppgifterna att Kenneth Andersson var klar för LUGI. Idag bekräftar såväl klubben som Kenneth själv.
– Det är en tjänst som LUGI har skapat lite åt mig, så det hade ni rätt i, säger Kenneth Andersson till Handbollskanalen.

Handbollskanalens uppgifter handlade om en roll som sportchef alternativt en tjänst där Andersson skulle jobba med sponsorer. Nu bekräftar Kenneth Andersson för Handbollskanalen att det rör sig om en kombination av de båda rollerna.

– Det handlar lite om att jobba med sponsorer och lite att hjälpa till med det sportsliga. Tanken är sedan att rollen ska växa fram mer och mer efter ett tag, berättar han.

– Nu i början blir det mer fokus på sponsorbiten, men samtidigt ska jag vara involverad i det sportsliga, och eftersom både damlaget och herrlaget är i Viborg just nu kommer jag att åka dit imorgon och vara där till och med lördag.

Kenneth Andersson har jobbat som tränare i många år men då det har handlat om mindre klubbar har rollerna varit många. Därför blir det inte helt nytt i LUGI för 42-åringen.

– Det fanns inga tränaruppdrag som passade in på det sociala eller mina egna ambitioner. När det blev så här med LUGI så känns det riktigt bra. Jag trivs bra med att vara med i det mesta och det kommer jag att vara här.

– I anställningskontraktet står det att jag ska jobba med sportutveckling och försäljning.

Du har samarbetat med Tomas Axnér i flera år, hur mycket låg det bakom din nya tjänst?

– Det stämmer. Jag har haft en liten anställning i LUGI under flera år där jag samarbetat med Tomas och hjälpt till med videoklipp till matchgenomgångar. Det kommer jag fortsätta att göra nu. Så herrlaget kan jag, kanske inte utan och innan eftersom Tomas säkert inte har avslöjat allt, men det mesta.

– Och så kommer jag så klart att jobba även med damerna och med klubbens ungdomar.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Men jag gillar att jobba långsiktigt så förhoppningsvis blir det så även här, säger Kenneth, som inte har stängt tränardörren.

– Skulle det dyka upp något riktigt intressant på tränarsidan är det väl det enda som kan bryta det långsiktiga tillsammans med LUGI.

LUGI har meddelat nyheten på sin hemsida och där säger klubbchef Patrik Bengtsson så här:

– Vi har länge haft dialog med Kenneth om en roll i LUGI så vi känner till varandra väl. I den positiva utvecklingsfas av klubben vi är inne i sedan ett par år tillbaka, känns det oerhört roligt att kunna förstärka organisationen ytterligare och knyta till oss Kenneth med den kompetensen han har. Initialt och i första hand kommer Kenneth att förstärka sportkontoret med sälj- och marknadsarbetet. Men det är klart att vi kommer att titta en hel del på hur vi kan fortsätta utveckla den sportsliga biten tillsammans med vår elit- och ungdomskommitté också.

LÄNK: Kenneth Andersson till LUGI

Inlägget HK:s avslöjande bekräftat: Kenneth Andersson till LUGI dök först upp på Handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt