GrIFK palaa naisten SM-sarjaan

Grankulla IFK on allekirjoittanut naisten joukkueesta 1+1 vuoden valmentajasopimuksen Sebastian Aarnion kanssa. Apuvalmentajina tulevat toimimaan Joachim Wik ja Miro Koljonen, joilla molemmilla on jo kokemusta valmentajatyöstä joukkueiden peleistä 1. divisioonassa. Aarnio tulee myös jatkamaan valmennustyötä KyIF:n naisissa 1. divisioonassa.

GrIFK naisten SM-sarjassa 1973-2014

GrIFK
Maratontaulukossa 6. sija:
29 kautta, 626 ottelua, 254 voittoa, 26 tasapeliä, 346 tappiota, 534 pistettä. Maaliero 10782-11875.

1 SM-kulta (2009).
2 SM-hopeaa (2012, -13).
4 SM-pronssia (1980, -81, -94, 2010).

Tärkeimpien asioiden loksahdettua paikoilleen on Grankulla IFK päättänyt hakea lisenssiä SM-sarjaan kaudelle 2015-16. Tulevan kauden aikana Grankulla IFK ja Kyrkslätt IF tulevat tekemään aktiivisesti yhteistyötä naisten joukkueiden kesken. Granilla on ollut kaksi ja KyIF:llä yksi joukkue naisten 1. divisioonassa. Samat kolme joukkuetta valtasivat sarjan kärkisijat tämän vuoden sarjassa. GrIFK:n toisen joukkueen perustana olivat A-tytöt, jotka sijoittuivat A-tyttöjen SM-sarjassa hopealle, KyIF:n A-tytöt tulivat pronssille.

Yhteistyö tulee toimimaan siten että pelaajat, jotka haluavat olla mukana rakentamassa tulevaisuuden joukkuetta ovat tervetulleita mukaan naisten SM-joukkueeseen. Joukkueen runko muodostuu nuorista ”nälkäisistä” ja motivoituneista pelaajista, joita tukee muutama kokeneempi pelaaja.

Joukkue ei ole vielä täydellinen vaan se tulee muodostumaan lopulliseen muotoonsa kesän aikana. Pelaajat jotka eivät ole vielä valmiita pelaamaan SM-tasolla tai jotka palaavat loukkaantumisen jälkeen, voivat hakea pelituntumaa KyIF:n 1. divisioonan naisjoukkueesta. Tulevaisuudessa KyIF tulee myös tavoittelemaan omaa SM-sarjan joukkuetta. Tulevaisuus varmistetaan laajasta B- ja C-tyttöjen ringeistä. Molemmilla seuroilla on omat joukkueet myös A-tyttöjen SM-sarjassa.

GrIFK voitti naisten Suomen mestaruuden 2009. Kuva: Grankulla IFK Handboll Facebook.

GrIFK voitti naisten Suomen mestaruuden 2009. Kuva: Grankulla IFK Handboll Facebook.

GrIFK:n naisjoukkueen tavoitteena on pelata käsipalloa, joka antaa pelaajille valmiuksia pelata ulkomaisissa sarjoissa sekä maajoukkueessa. Tästä johtuen tulevien vuosien painopiste on yksilötekniikassa, pelikäsityksessä sekä fysiikassa ja kestävyydessä. Joukkueita tukevat taustaryhmät ovat jo hyvin pitkälti valmiita, mutta vapaaehtoisia tarvitaan yhä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Joukkueenjohtaja ja yhteyshenkilö Grankulla IFK:n naisjoukkueessa on Robert Nyström, grifkdamhandboll.lagledare@gmail.com, tel. 040-756 5470.

Yhteyshenkilö Kyrkslätt IF:n puolelta on toiminnanjohtaja Krister Illman, kride.illman@gmail.com, tel. 0400-401 998.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt