Valmentajat veikkaavat NSM-finaalijoukkueita

Naisten SM-sarjan mitaliottelut rullataan käyntiin torstaina 3.4. Välieristä selviää loppuotteluihin kolmella voitolla, ja mikäli SM-sarjajoukkueiden valmentajia on uskominen, tullaan koko finaalisarja pelaamaan Helsingissä. Suomen mestari vuosimallia 2014 on selvillä viimeistään 28.4.

HIFK – Atlas

Runkosarjassa

34-14 (Helsingissä),
43-18 (Vantaalla),
38-14 (Helsingissä).

Välierien otteluohjelma

3.4. HIFK-Atlas
6.4. Atlas-HIFK
7.4. HIFK-Atlas

Tarvittaessa 10.4. ja 13.4.

Otteluparissa on ainakin runkosarjan perusteella vain yksi suosikki, hallitseva mestari HIFK.

HIFK pyrkii valmentajansa Birgitta Lindholmin mukaan katkaisemaan ottelusarjan suoraan kolmessa ottelussa. Lindholmin valitsemat aseet Atlasta vastaan ovat kivenkova puolustus ja nopea peli, joilla isketään vastustajan hitaampaan pelitempoon ja puolustukseen.

Lindholmin mielestä tasavahvasta joukkueesta kykenee ratkaisijoiksi nousemaan käytännössä kaikki pelaajat, Atlaksesta hän nimeää runkosarjassa 120 ja puolivälierissä 21 maalia mättäneen Anna Jauhiaisen.

Atlaksen luotsin Kari-Petri Kallion usko omiinsa on horjumaton, vaikka sanookin HIFK:lta puuttuvat nimenomaan kaikki heikkoudet. Kallio spekuloi HIFK:n olevan ylivoimaisen ennakkosuosikin, ja siksi hän veikkaakin mestareiden vievän yhden välierän, ”mutta me voitetaan pelein 3-1.” Voiton avaimiksi Kallio mainitsee Atlaksen omat vahvuudet, joukkuepuolustuksen sekä kokemuksen ja nuoruuden tuoman innokkuuden erinomaisen yhdistelmän, joka on kantanut jo mitalipeleihin asti ja jolla kaatuu myös HIFK, jolla ei ole heikkouksia.

”HIFK on yhtä kuin Cainberg ja AX sekä maalivahtipeli. Meillä siihen vastataan Johanna Lyytisen ottein erityisesti puolustuspäässä, Jippe Peltosen torjuntojen lisäksi ja hyökkäyksessä ratkaisut tekee Tintti Helaskoski ja Anna Jauhiainen”, Kallio jatkaa.

Mikäli K-P:n ennusteet pitää kutinsa, kohtaavat loppuotteluissa Atlas ja Dicken, jonka hän ennakoi vievän toisen finaalipaikan otteluvoitoin 3-2. Dickeniin uskoo toisessa otteluparissa myös Bigo Lindholm, jonka visiossa lauttasaarelaiset pudottaa SIF:n suoraan kolmessa ottelussa.

HIFK - Atlas

Dicken – SIF

Runkosarjassa

24-26 (Helsingissä),
22-34 (Siuntiossa),
38-19 (Helsingissä).

Välierien otteluohjelma

3.4. Dicken-SIF
6.4. SIF-Dicken
7.4. Dicken-SIF

Tarvittaessa 10.4. ja 13.4.

”Finaalissa on aina helpompi pelata kuin sinne päästä. Tavoitteena on olla finaaleissa välierä-sarjan jälkeen ja sen eteen teemme valtavasti töitä peli peliltä”, sanoo Dickenin viime keväänä neljänneksi luotsannut Jani Vaskola. Dickenin vahvuudet ovat tuttuja jo Vaskolan aiemmista menestysjoukkueista: Liikkuva joukkuepeli, laaja ratkaisukyky sekä älykäs puolustuspeli.

Dicken tulee iskemään SIF:n heikkouksiin, joksi Vaskola laskee yksilöpelaamisen: ”SIF:llä on useita hyviä yksilöitä, kuten Linda Olin, Madeleine Lindholm ja Pernilla Karlsson, joilla on tiettyjä toimintatapoja kentällä. Toistaiseksi he eivät ole saaneet sulautettua yksilöiden vahvuuksia koko joukkueen vahvuudeksi, joten eliminoimalla yksilöiden vaihtoehtoja pääsemme parempaan kontrolliin pelin sisällä. Olin voi yksin voittaa pelejä, joten häneltä meidän pitää pelihuumori saada kitkettyä pois.”

Omasta joukkueestaan Vaskola ei voi –tai halua– nostaa ketää erikseen esille. ”Joukkueena mennään ja onnistujia on varmasti eri henkilöt eri peleissä. Riippuen vastustajan pelin painopisteistä ja puolustajavalinnoista, saamme eri tavalla eri pelaajille tilaa kentällä”, Dicken-valmentaja spekuloi.

Siuntiossa luotetaan hyvään puolustukseen ja kärsivälliseen hyökkäyspeliin ja uskotaan pitkään ottelusarjaan. Valmentaja Marcus Sjöstedt nostaa omistaan Linda Olinin, Madeleine Lindholmin hyökkäykset sekä Janica Tallqvistin puolustuksessa, Dickenin puolelta taas kaikki maajoukkuepelaajat. Sjöstedt uskoo SIF:n jatkopaikkaan voitoin 3-2.

HIFK:n ja Atlaksen kahinan voittajasta miehet ovat yhtä mieltä. Vaskolan mukaan HIFK painaa itsensä loppujen lopuksi finaaliin Linda Cainbergin sekä Anette Tallqvistin johdolla, vaikkakin ”olisi se hienoa että Atlas super-yllättäisi samalla tavalla kuin miehissä pari kautta sitten.” Sjöstedt ei vantaalaisten mahdollisuuksiin luota vaan ennustaa HIFK:n ottavan paikkansa finaalissa voitoin 3-0.

NSM Dicken-SIF. Kuva: Dicken FB

Helsinkiläiset jyrää?

SM-sarjavalmentajien mielestä SIF tai Atlas joutuvat tyytymään pronssiotteluihin. Spartan Jarmo Weckström veikkaa SIF:n yltävän yhteen välierävoittoon, Atlas ei Weckströmin kaavailuissa yllä siihenkään. ”Atlaksen on sekoitettava HIFK:n peli kovalla fyysisellä pelillä, lisäksi Atlaksen puolustustaktiikan ja maalivahtipelin pitää onnistua täydellisesti. Vähämaalisessa ottelusarjassa joukkueella voisi olla mahdollisuuksia joten monipuolisempaa HIFK:ta ei saa päästää kontraamaan. SIF voi voittaa jos se pystyy estämään Dickenin kontrat ja heittävät avainpelaajat onnistuvat hyökkäyspäässä. Dicken on parempikuntoinen, nopeampi ja materiaaliltaan leveämpi joukkue”, Weckström laskeskelee.

Tomi Salminenkaan ei usko lainkaan Atlaksen mahdollisuuksiin. ”Jo runkosarjan kohtaamiset ovat omiaan kertomaan joukkueiden tasoerosta. HIFK on jokaisella osa-alueella taidokkaampi ja tässä vaiheessa kautta HIFK on aina parhaimmillaan aina kokeneempaa kaartia myöten.” Atlaksen mahdollisuudet piilee Salmisen mielestä Weckströmin tavoin vähämaalisuudessa. ”Toivoisin tietysti, että Atlas pystyisi edes yhden ottelun voittamaan, mutta vaikea tehtävä tulee olemaan. Joka tapauksessa Atlas on jo tämän kauden suuri yllättäjä ja voittaja.”

Dickenin ja SIF:n ottelusarjassa Salminen näkee eväitä vaikka täyteen viiteen otteluun. ”Johtajuus on yksi iso tekijä. Johtavat pelaajat joukkueilla ovat Dickeniltä Anna Lindahl ja Siuntiolta tietysti Linda Olin, mutta maalivahtien taisto ja tärkeys korostuu myös paljon.” Dickenin puolesta puhuu joukkueen huomattavasti leveämpi materiaali. ”Dickenillä on SIF:iä lvahvempi laita- ja kontrauspeli, lisäksi heiltä voi hyvinkin löytyä 1-2 eri ratkaisijaa joka pelissä. SIF on henkisesti valmis mutta onko se myös fyysisesti?”

Loppuottelut

(paras viidestä)
16.4., 22.4. ja 24.4.
Tarvittaessa 26.4. ja 28.4.

Kumpi sitten finaaliin selviää? Salminen veikkaa ottelusarjan toisen osaottelun voittajaa. ”Voitto ratkeaa siihen kumpi joukkue pystyy pitämään paremmin ajatuksensa itse pelissä.”

BK-46:n valmentajan Gustaf Ahlroosin mielestä HIFK:n vastaiskut tulee rikkomaan Atlaksen täysin ja viemään finaalipaikan suoraan kolmessa ottelussa. HIFK:n vaara piileekin Ahlroosin mukaan siinä jos HIFK lähtee mukaan Atlaksen verkkaisempaan tempoon. ”Silloin HIFK, joka kuitenkin on parempi joka osa-alueella, pitäisi pelata kolme todella heikkoa peliä. Toivon Atlaksen kaikesta huolimatta yltävän ainakin yhteen välierävoittoon”, Ahlroos kommentoi.

Dickenin ja Atlaksen välisen ottelusarjan Ahlroos uskoo ratkeavan vasta viidennessä pelissä. Dickenillä on paremmat kontraukset, leveämpi materiaali ja erinomaiset maalivahdit. SIF:n puolelle Ahlroos laskee paremman hyökkäyspelin, paremmat heittäjät ja hieman paremmat maalivahdit. ”Tiedossa on todella tasainen ottelusarja josta kumpi tahansa voi selvitä voittajana. Jos SIF pystyy hyökkäämään ilman teknisiä virheitä, Dicken ei pääse vastaiskuihin, ja silloin vaakakuppi kallistuu siuntiolaisten hyväksi”, Ahlroos päättää spekuloinnit.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt