Lagergren och Appelgren missar genrepet inför EM

Inför Sveriges EM-genrep mot Egypten i Alingsås är Kim Ekdahl Du Rietz tillbaka i spel efter halsont senast. Däremot kommer Albin Lagergren och Mikael Appelgren att stå över matchen, meddelar Handbollslandslaget.se.

I vinstmatchen mot Egypten i söndags stod både Kim Ekdahl Du Rietz och Albin Lagergren över matchen. Till kvällens returmöte med Egypten är viktiga Ekdahl Du Rietz tillbaka i truppen, men Lagergren står återigen över och ersätts av Jack Thurin. Svenska fans bör däremot inte vara allt för oroliga över den onda foten.

– Albin har haft känningar i sin fot, men det blir hela tiden bättre och han kunde gå för fullt på träningen i går. För oss är matchen på fredag viktigare än den i dag och då har vi valt att inte spela Albin och Mikael, men vi räknar med båda i EM-premiären på fredag, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson på Handbollslandslaget.se

Mikael Appelgren får också stå över kvällens drabbning och ersätts av Tobias Thulin. Anledningen är att låta ”Äpplet” vila lite inför, vad vi hoppas, blir en lång turnering.

– För Mikaels del är det inget nytt, men vi behöver vara kloka i vår matchning av honom för att han ska hålla hela turneringen och vi har i planeringen haft med att inte spela honom i båda landskamperna inför för att spara på kroppen, säger Andrésson på Handbollslandslaget.se.

Matchen mot Egypten startar klockan 19:00 och sänds på TV6 och Viaplay.

Inlägget Lagergren och Appelgren missar genrepet inför EM dök först upp på Handbollskanalen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt