Motståndarkollen: Gruppfinal mot Ryssland

Nu gäller det – ska Sverige få med sig fyra poäng till huvudrundan och därmed ha ett drömläge att nå semifinal? På andra sidan står Ryssland – ett lag som haft en resa lik Sveriges. 

Ryssland har, precis som Sverige, vunnit samtliga matcher så här långt. Knappast oväntat och det är heller inte oväntat att ryskorna har sett heta ut. Men det är svårt att veta var Ryssland står eftersom de precis som Sverige inte riktigt har utmanats så här långt under mästerskapet.

– De har haft samma lätt väg som vi har haft. Ryssland är favorit, men jag tror att vi har en bra chans. Vi har vunnit de tre senaste mötena men en av gångarna var då Hagman gjorde 17 mål och de två andra har varit träningsmatcher mot lite annorlunda lag. Så det är svårt att säga, det var ett tag sedan vi möttes på riktigt, säger Jamina Roberts inför kvällens avgörande match.

En del har hänt sedan förra mästerskapet – förbundskaptenen Jevgenij Trefilov har byts ut till förmån för spanjoren Ambros Martin, till vardags tränare för Rostov-Don (där många av de ryska spelarna spelar). Det som inte har förändrats är antalet stjärnor. Målvakterna Anna Sedoykina och Viktoriia Kalinina, vänstersexan Polina Kuznetsova och storstjärnan Anna Vyakhireva är alla med.

Men ryskorna saknar samtidigt två tongivande spelare: långtidsskadade mittnian Darya Dmitrieva samt Darya Samokhina som är mammaledig.

Det är ingen hemlighet att Ryssland är en stormakt på damsidan med totalt fyra VM-guld (2001, 2005, 2007 och 2009), men det var alltså ett tag sedan sist en VM-buckla säkrades. Å andra sidan tog landet OS-guld 2016 och tog hem silvret under EM senast.

Räkna med en riktigt tuff match som kommer att avgöra vilket av lagen som går till huvudrundan med fyra poäng. Matchen har avkast 12:30 svensk tid.

– Klart att det blir på en nivå som vi inte har mött än. Det kommer att bli spännande. Jag hoppas att många av oss är inne i mästerskapet nu och kan göra det bra. Det är sådana här matcher man vill spela, så det ska bli jätteroligt, säger Mikaela Mässing.

Inlägget Motståndarkollen: Gruppfinal mot Ryssland dök först upp på Handbollskanalen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt