Håndballen vokser!

Håndballen vokser på flere områder 

Denne sesongen har vi sett gledelige tall fra haller, arenaer, tv og sosiale medier. Så langt denne sesongen så viser publikumstallene at mange klubber kan vise til god vekst på tribunene.

Publikum strømmer nå til for å se håndball. Flere klubber merker nå større etterspørsel etter billetter til kampene i Eliteserien håndball. Denne sesongen har Eliteserien menn hatt en publikumsøkning på 24 % og Eliteserien kvinner på 18 % sammenliknet med forrige sesong.

Kjente håndballprofiler som Camilla Herrem, Heidi Løke og Joachim Hykkerud har kommet hjem til Norge og fortsatt karrierene sine i klubber i Eliteserien.
Effekten av kjente profiler er merkbar. Sola med Herrem på laget har hatt en økning på 81 %, mens Drammen med Sørheim og Hykkerud på laget kombinert med sportslig suksess har hatt en økning på 72 %. Storhamar er tradisjonelt et godt publikumslag, og kan med Løke på laget notere seg for en økning i antall tilskuere med 7 % så langt.

Foto: Drammens Tidene

Les mer

 

Interessen for norsk topphåndball er stadig stigende, ikke bare i haller og arenaer. Nå ser vi også at antallet som ser kampene på handballtv.com vokser for andre året på rad.

Norsk Topphåndball lanserte handballtv.com (HTV) i 2015, og det er toppklubbene selv eller deres partnere som produserer kampene. Siden oppstarten er det streamet langt over tusen kamper på håndballens egen TV-kanal.

Hittil denne sesongen er tallenes klare tale for håndballen. Publikumstallene øker i hall, og samtidig har handballtv.com en økning. I Eliteserien er nå snittet på HTV pr kamp 1216 unike IP-adresser, som ser 45 ½ minutt pr kamp. Veksten i antall seere er på over 28%, og den totale seertiden har økt med 47%.

Fra den mest sette kampen live – Larvik – Fredrikstad

 

Les mer

 

Økt oppmerksomhet i sosiale medier

Mens Håndballjentene spiller VM med stor oppmerksomhet om dagen viser også de ferske tallene at klubbhåndballen har økende oppmerksomhet på nett og spesielt i sosiale medier.

I en tid hvor tilstedeværelse og synlighet på egne digitale flater er viktig for idrettenes oppmerksomhet, har mange klubber nå løftet sine aktiviteter og engasjement på sosiale medier og web. Dette gleder supporterne, lokal og nasjonal media og ikke minst sponsorer og samarbeidspartnere.

 

Tatt grep

Klubbene har selv tatt flere grep for å nå ut til alle som elsker håndball, gjennom å bruke sine spillerprofiler aktivt på web og sosiale medier, kreativitet i innlegg på sosiale medier, aktiviteter sammen med samarbeidspartnere, artikler på egen webside, samarbeid med lokalaviser, egenproduserte videoer og håndballprogram som vises på HandballTV.com og Facebook. Dette skaper sterkere tetthet til supporterne, media og samarbeidspartnerne.

 

God økning

Klubbene opplever en god økning i antall som liker og følger sidene sine, og vi ser at klubbene totalt sett har over 20 000 nye følgere på sine Facebooksider dette året. Flere av klubbene er blitt bevisste på god aktivitet på websiden og sine profiler på sosiale medier. Enkelte klubber har nå egne team som jobber med kommunikasjon gjennom HandballTV.com, sosiale medier, web og opp mot lokalavisene da de ser viktigheten av sterk tilstedeværelse i disse mediene.

 

Les mer

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt