Ting du ikke viste at du burde vite…..

På en ellers stille og rolig feriedag snappet undertegnede innom trekningen til EHF cupene neste sesong. Trekningen går pent og pyntelig for seg, tiden går og tankene vandrer litt på egenhånd.

Det går opp for meg at jeg ennå har mye å lære om håndballverdenen. For eksempel har jeg ofte tenkt på hvorfor de tilsynelatende ikke spiller håndball i England. Og så vipps, det første laget som kommer opp er et lag fra London. Ja, ja så spiller de altså ikke bare fotball der borte i vest.

Det er Champions League, EHF cup og det er Challenge cup – den ene er for Sluttspillvinneren, den andre for serievinneren og den tredje for cupvinneren samt toer i sluttspillet. Det har i alle fall vært slik tidligere. Videre kan et lag søke om opprykk til en høyere cup, et lag kan trekke seg fra cupen, og nye lag kan slippe til. Her er «ingen ting» gitt på forhånd.

Lagene du kjenner fra hjemlig liga har enkle og lettforståelig navn – ute i Europa er det for norske øyner og ører lange navn, ofte med forkortelser. Skummer du gjennom kampoppsettet finner du lag som heter Winner of Alingsås HK og Winner of SG Insignis HB West Wien…«Hallo, noen hjemme», det at det står «Winner of» er ikke et navn, det betyr vinner av en kamp i 1.runde

Kanskje på tide å ta tankene tilbake?

I føste runde i EHF Cup møter Morrenhof Jansen Dalfsen (NED)  og Fredrikstad Ballklubb (NOR)

Det blir ett «heia Norge» oppgjør da Storhamar møter Byåsen i 2.runde i EHF Cup.

På herresiden møtes Selka Eskisehir HSK (TUR) og ØIF Arendal (NOR) i runde to. Også det i Challenge Cup.

Drammen HK skal delta i EHF cupen og møter vinneren av BSB Batumi (GEO) vs KH Besa Famgas (KOS) i runde 2.

 

 

 

 

 

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt