Torstensons egyptiska lagkompis glödhet – nominerad igen!

Marwa Eid Abdel Malek, eller Ehsan Abdelmalek som hon går som i franska ligan, är glödhet och har för andra månaden i rad nominerats till månadens spelare.

Ni som håller ett öga på den franska ligan har noterat Ehsan Abdelmaleks framfart den här säsongen. Den egyptiska mittnian har dunkat dit 112 mål den här säsongen vilket ger en femteplats i totala skytteligan i Frankrike.

Framför allt har hon visat fin form nu under våren. 31-åringen nominerades till månadens spelare i februari och är nu för mars månad också bland de tre kandidaterna. De två övriga för mars månad är Lois Abbingh (Issy Paris) och Cleopatre Darleux (Brest) så ni förstår konkurrensen och nivån i franska ligan. Klasspelare.

Hon gjorde 28 mål på tre matcher i mars, varav hela 15 mål mot topplaget Issy Paris. Mycket imponerande. Lagkaptenen förlängde tidigare i vintras sitt kontrakt med OGC Nice fram till 2020 och blir fortsatt intressant att följa.

Abdelmalek är född 1986 och kom till OGC Nice sommaren 2015 från Aunis HB La Rochelle-Périgny i andraligan. Hon hade då gjort 185 mål på 19 matcher när Nice snappade upp henne. Det har också blivit en mängd landskamper och mål för Egyptens landslag där Abdelmalek varit lagkapten. I Afrikanska mästerskapen 2010 gjorde hon exempelvis 51 mål och slutade tvåa i turneringens skytteliga bakom Mwasesa Mwange (Kongo-Kinshasa).

Inlägget Torstensons egyptiska lagkompis glödhet – nominerad igen! dök först upp på handbollskanalen.

Tuoreimmat jutut
Ota yhteyttä

Juuri nyt emme ole linjoilla mutta lähetä sähköpostia niin vastaamme mahdollisimman pian.

Vaikea lukea? Vaihda teksti. captcha txt