Käsipalloilun epävirallinen äänenkannattaja,
suomalaisen käsipallon puolestapuhuja netissä.

Mikä?

Klibba.com-osoite on löytynyt netistä jo vuodesta 2003 lähtien. Ensimmäiset yhdeksän vuotta sivusto oli puhtaasti keskustelupalsta joka, toisin kuin muutamat eri seurojen isännöimät vieraskirjat, perustui asialliseen kirjoitteluun ilman herjoja.

Keskustelua pystyi kuka tahansa lukemaan mutta osallistuakseen keskusteluihin oli rekisteröityminen pakollista. Tässä kisassa vieraspalstat veivät lopulta 6-0 voiton, ja sen myötä Klibban keskustelu hiipui ja lopulta tyrehtyi lähes täysin.

Koko sivustokin jäi lopulta ylläpitämättä ja eli hiljaiseloa omalla painollaan, kunnes keväällä 2013 saitti koki radikaalin uudistuksen. Keskusteluosuus siirtyi vain pieneksi osa-alueeksi, ja sisältöä alettiin kehittämään täysin uudella tavalla.

Tavoite

Tavoitteena on koko kansan käsipallosivusto johon Uutisvirta tuo tuoreita uutisia monella kielellä netin muilta käsipallosivuistoilta, nimetyt bloggarit kirjoittavat omia näkemyksiään, vanhoja klassikoita kierrätetään netin kätköistä. Tärkeimpänä uudistuksena kuitenkin on sisällöntuotanto, johon jokainen voi osallistua. Aihealue on käsipallo ja kirjoitustyyli on vapaa.

Miksi?

Käsipallon harrastajamäärät Suomessa on ollut hiljalleen nousussa mutta kiinnostus median piirissä on vuosikausia junnannut paikallaan tai jopa vähentynyt. TV-näkyvyys hipoo nollaa eikä isot lehdet paria poikkeusta lukuunottamatta noteeraa lajia juuri lainkaan. Lajin suurimmat tähdet kyllä tunnetaan jotenkuten mutta enemmänkin näkyvyyttä voisi olla, olemmehan maailman neljänneksi suurin palloilulaji!

Jos jotain haluaa saada aikaiseksi, tee se itse

Tuli olo että jotain pitäisi tehdä. Käsipalloliiton Käsis-Handis -lehden julkaisun lopettaminen oli ”viimeinen niitti” ja vahvisti päätöksen ryhtyä tuumasta toimeen. Useamman vuoden päässä pyörinyt ajatus kotimaisen käsipalloportaalin rakentamisesta tuli ajankohtaiseksi. Sivuston uudelleenjulkaisu huhtikuussa 2013 sai hyväksyntää ja kiitosta monelta suunnalta ja nyt ensimmäisen toimintavuoden jälkeen on saatu lisää kirjoittajia, keksitty lisää aiheita ja koitettu hankkia rahoitusta saitin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Ensimmäinen laajempi Klibba-projekti, Kesätiimi 2013, näytti kiinnostavan käsipalloväkeä ja sai kesällä 2014 jatkoa. Toinen juttusarja kertoo millainen laji käsipallo on maalivahdin näkökulmasta. Tähtikulttuuria lajiin on tuomassa Maalitykit-haastattelusarja ja Reissuvihkon avulla ulkomailla turnauksia kiertävät joukkueet voivat kertoa kokemuksistaan.

Klibba.comin Facebook-sivulla tykkääjien määrä kipuaa tasaisesti. Facebookissa julkaistaan ja laitetaan jakoon myös paljon itse sivustolta puuttuvaa materiaalia.

Miten?

Käsipalloliitosta, seuroista tai mistään muustakaan riippumattomaan Klibba.comiin voi kuka tahansa kirjoittaa jutun tai useammankin.

Aihealueita käsipallossa riittää: asiantuntijoita löytyy valmennukseen, harjoitteluun, tuomarointiin, pelaamiseen, katsomoissa, lisäksi suomalaispelaajia on viikottain tulessa Euroopan eri sarjoissa. Joukkueiden turnausmatkat, eksoottiset vastustajat, muut käsipallomaat, liiton ylivoimaisesti tärkein yksittäisprojekti School Tour, harrastesarjat, maajoukkueet ynnä muut (pienetkin) ajankohtaiset tapahtumat ansaitsevat päivänvalon.

Uusia tulevaisuuden tähtiä syntyy päivittäin meillä ja muualla, vanhat starat muistelee menneitä ja besserwisserit voivat kertoa kuinka asiat pitäisi hoitaa.

Kenelle?

Sivusto on suunnattu kaikille käsipallosta kiinnostuneille. Olit sitten pelaaja ikään tai tasoon katsomatta, valmentaja, tuomari, seuravaikuttaja, muu sidosryhmän edustaja tai vasta lajin pariin mahdollisesti aikova, Klibba.comista tulee ajan mittaan löytymään kaikki tarvittava.

Seurasivuille kerätään kaikki tarvittava tieto jotta uuden käsipallon tavalla tai toisella löytäneen junioripelaajan tie olisi mahdollisimman sileä löytää itselleen oma joukkue tai ottelu/turnaus johon voi mennä lajia seuraamaan paikan päälle. Uutisivirta pukkaa jatkossakin ajankohtaisimmat käsipallouutiset maailman kentiltä. Uusia mielenkiintoisia, viihdyttäviä, informatiivisia ja puhuttelevia juttuja julkaistaan jatkossakin viikottain. Puheenaiheita, kipeitäkin sellaisia, on nostettu esille ja pari pientä myrskyäkin on jo saatu aikaan…

Takatasku on täynnä ideoita jotka vain odottavat sopivaa toteuttajaa ja toteutustapaa.

Tule mukaan!

Kirjoittajia Klibba.comissa on jo parikymmentä ja sivuille mahtuu enemmänkin kiinnostavia juttuja. Ota rohkeasti yhteyttä ja liity haluamallasi tavalla kehittämään Klibba.comista valtakunnan paras käsipallosivusto. Meidän laji on parasta mitä urheilumaailmasta löytyy, näytetään se muillekin! Jos kirjoittaminen ei vain ole sinua varten, lähetä juttuvinkki niin koitetaan yhdessä löytää sopiva henkilö raportoimaan. Myös saitin kehitysideoita otetaan mielellään vastaan. Kaikki apu on arvokasta ja tulee todellakin tarpeen!

Levitä sanaa!

Toivoisin myös että välittäisit tietoa Klibba.comin olemassaolosta kertomalla kavereille, tutuille ja sukulaisille vaikka Facebookissa tai hallilla kasvotusten ja pidä huoli että oma seurasi näkyy Klibba.comissa!

Klibba.com yhteystiedot

Email: info@klibba.com

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Aihe

    Viesti