Miesten käsismaajoukkue suupala Venäjälle – ”Pitää olla realisteja, kun ajattelemme tällaisia pelejä”

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kärsi MM-karsinnan kotiavauksessaan tappion Venäjälle maalein 22-35 (10-16). Suomi piti Venäjää tiukoilla ottelun alussa, mutta vieraat painelivat lopulta omille lukemilleen.

Suomi avasi ottelun hyvin ja vaikka Venäjä otti johtoaseman haltuunsa nopeasti, Suomi pysyi hyvin tuntumassa. Maalivahti Mikael Mäkelä torjui erinomaisesti ja vaikka Suomi sortui hyökkäyksissä turhan useaan tekniseen virheeseen, oli ero Venäjän hyväksi kymmenen minuuttia ennen taukoa vain kaksi maalia.

Suomen hyökkäyspeli ei tauon alla kuitenkaan toiminut ja Venäjä pääsi repäisemään eron kuuteen osumaan. Tauon jälkeen ero kasvoi tasaista tahtia ja ottelun käytännössä ratkettua Suomen päävalmentaja Kaj Kekki antoi runsaasti vastuuta maajoukkuetulokkaille, jotka esiintyivätkin pääsääntöisesti edukseen.

Tappio ennakkosuosikkia vastaan ei ollut yllätys ja Kekki hakikin ottelun jälkeen esityksestä positiivisia asioita.

– Venäjä on kova joukkue ja meillä on vielä matkaa siihen, että pystyisimme heidät haastamaan tosissaan kotona – saati sitten vieraissa. Meillä oli kuitenkin asenne kohdillaan tänään, Kekki totesi.

– Tätä on vaikea verrata viikon Luxemburg-peliin, kun vastustaja oli eri tasoa. Hyökkäyspäässä liike oli kuitenkin nyt parempaa kuin Luxemburgia vastaan. Teknisiä virheitä tuli kuitenkin aivan liikaa.

Kekki painotti, että päätähtäin on jo aikaa sitten asetettu vuoden päästä alkaviin EM-karsintoihin ja Venäjä-ottelu oli myös askel tällä tiellä.

– Loppuvaiheessa meillä oli kentällä neljä pelaajaa, jotka ovat tehneet maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla. Ajamme uusia pelaajia sisään. Max Granlund pelasi 1. maaottelun ja teki heti 3 maalia.

– Meidän pitää olla realisteja kun ajattelemme tällaisia pelejä, matka on vielä pitkä. Totta kai haemme hyviä tuloksia ja tavoitteena oli voittaa Luxemburg kahdesti näissä karsinnoissa. Se ei nyt onnistu viikon tasapelin myötä – joukkueen kannalta olisi totta kai hyvä saada myös voittoja.

MM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Venäjä 22-35 (10-16)

Suomen maalintekijät:
Teemu Tamminen 6, Nico Rönnberg 4, Max Granlund 3, Fredrik Forss 2,
Robin Granlund 2, Theo Westerlund 2, Oscar Kihlstedt 1, Roni Syrjälä
1, Sebastian Säkkinen 1

2 min. ulosajot:
Suomi 2 x 2 min, Venäjä 1 x 2 min.

MM-karsinnat jatkuvat tammikuussa 2018.

Lähde: Käsipalloliitto

Tuoreimmat jutut