Disciplin, disciplin och (o)disciplin…

1) Disciplin: Kan man väl lugnt tala om då man tänker på försvarsarbetet i matchen PLA – Shangahai igår.: Slutresultat efter 60min 14-14! Ändå var försvarsarbetet totalt olika, PLA med en ”massiv och stabil” 6-0-mur mot Shanghais ”smidiga och rörliga” 3-3. Faktiskt otroligt imponerande spec av Shanghai-killarna att orka spela med den taktiken och intensiteten i 60min 🙂

Så blåstes alltså matchen av efter 60min… eller nej, det gjorde den ju inte, för så följde den här turneringens specialitet, Inga matcher kan nämligen sluta oavgjort ens i gruppspelet, så direkt efter följde 7m-kast (i plaveringsmatcherna är det först 2x5min förlänging) som Shanghai tog hem och de är därmed ganska nära att överraska och placera sig bland de 2 främsta i sin grupp = få vara med då man i helgen gör upp om medaljplaceringarna.

Får se om de fortsätter med samma taktik ikväll då vi skall döma deras match mot det tredje topplaget i grupp B, Guangdong.

2) Disciplin: Efter matcherna ställer lagen blixtsnabbt upp i raka led på mitten och skakar hand / ”high fives”, varefter man i samlad trupp går framför motståndarlagets avbytarbänk / tränare och bugar samt applåderar (besvaras också av tränarna). Något att ta efter hemma?

3) (O)disciplin: Trafiken är som i en myrstack. I princip finns på större gator 3 filer åt vart håll med en som är tilldelad de X antal skotrarna som glider fram. Tarfikljusen följs sisådär halvbra och man viker tvärs över gatan lite hur som helst, men förvånansvärt nog flyter det ändå på väldigt bra och vi har bara sett en enda olycka.

Appropå skotrar. De används av precis alla, från baby till åldring, och på en skoter tycks man lätt rymmas en hel familj med mamma+pappa+barn. Barnens plats är då antingen stående på ”fotplattan” mellan bänk och styrstång eller sittandes/liggandes i mammas/pappas famn… och lika självklart verkar det vara att (på sin höjd) kusken använder hjälm medan de andra får klara sig bäst de kan ifall man faller eller krockar.

Snälla, såhär i vårtider när cykeln kommer fram ur vinterförvaret där hemma. Ta och kolla att ni alla i familjen har en hjälm som passar och skyddar!

Det var allt från folkrepublikens informations- och trafiksäkerhets-byrå den här gången, vi återkommer!

Tuoreimmat jutut