En uppfriskande mellandag…

…trodde vi det skulle bli idag, då vi kl8 steg in i minibussen och skulle iväg på en heldags-excursion till ”berömda turistmål” i ”närheten”.
Jepjep, det visade sig bli ett test för sätesmusklerna framför allt…

Först 3 timmar längs minst sagt gropiga motorvägar till staden X, där vi skulle se det berömda ”Elefant-berget”. Hade säkert varit helt fint och kul att se, ifall man alltså ahde sett något. Var nämligen en rätt smart turist-fälla såtillvida att man inte såg just något om man inte betalade 75yuan (ca 11€) för att komma ned till stranden, därifrån man hade kunnat se hur berget/elefanten sänker sin snabel i vattnet. Nå ut ur minibussen, några foton och iväg 10min senare.

Sedan var det bara 2h bilfärd till nästa stad (Yangshou tror jag den hette), en verkligt otypisk kinesisk stad. Här mitt ute i ingenstans fanns en turist-stad som åtminstone utmanade, och närapå nog kom förbi också, alla europeiska stora turistställen på Mallorca el.dyl. Hur mycket souvenirbutiker som helst, restauranger som huvudsakligen servereade pizza och europeiskt öl mm. Inte att undra på att man blinkade lite då man kom dit, men onekligen hade det lönat sig för staden att nischa sig såhär, det kryllade av folk (både kineser och västerlänningar).

Efter en god (kinesisk) lunch, åkte vi ner till en liten flod i närheten och steg 2 och 2 ombord på små bambu-flottar med solstolar monterade på. Dessa skulle nog inte ha gått igenom någon som helst europeisk säkerhetsgranskning, men flöt gjorde det.t.om i de små forsarna som fanns och var faktiskt riktigt kul och skönt att i 1,5h tid glida längs floden med en ständigt pratande ”stakare” som rorsman.
Kineserna hade också här förstått sig på business, ute i floden flöt ett antal flottar där man kunde köpa foton och/eller öl och mat.

Efter en kort avstickare till ”ett av världens äldsta träd” (>1400år sades det) och marknaden runt det steg vi snabbt in i bussen igen. Orsaken var både tröthet och att det gick omkring höns mfl flygfän fritt på marknaden, ingen har direkt lust att bli det första europeiska fågelinfluenssa-fallet.
Så då bil i 2,5h tillbaka till Liuzhou, där vi efter 11,5h (varav 7,5 sittandes i bil) kunde krypa in på hotellet för att börja ladda för imorgon.

Då är det 1orna och 2orna resp 3orna och 4orna samt 5orna och 6orna i de två grupperna som möts, varefter respektive matchpars vinnare och förlorare gör upp om de slutliga placeringarna på söndag. Återkommer om dett imorgon, ha nu ett riktigt avkopplande veckoslut t.ex genom att följa herr-semifinalerna där hemma!

Tuoreimmat jutut