Kevät tuli tännekin

Huomenta (kello lienee n 0500 siellä kotona)!

Hellekeli onkin sitten eilisestä lähtien vaihtunut n 10-15 asteen ja varsin kosteankylmään suomalaiseen kevääseen. Kreikkalaiset nimittävät tätä normaaliksi talvikeliksi… kyllä tuolla ulkona shortseissa ja T-paidasskin tarkenisi… No, loppuviikoksi on taas ennustettu jopa 30 astetta joten eiköhän hiki vielä pääse virtaamaan. Hyvää tässä kelissä on se, että nyt saa sentään nukuttua ilman täysillä vieressä ”huutavaa” ilmaistointia…

Eilinen ei sitten ollutkaan välipäivä tuomaroinnissa, vaan saimme tuomittavaksi ottelun Shandong – Hongkong. jonka ensiksi mainittu vei nimiinsä varsin selvästi. Huomiota herättävintä oli varmaankin se, että HKG-pojat eivät saaneet ottelussa kuin 2 keltaista korttia, joten todella kilttiä peliä oli. Muutenkin peli on ollut aika kilttiä, suurimmalla osalla joukkueista pelaajat ovat sen verran lyhyitä ja pienikokoisia, että pelistä tulee enemmänkin nopeaa (ja ajoittain varsin hosuvaa) kuin kovinkaan fyysistä. Hieman suurempikokoiset ja fyysisemmät joukkueet ovatkin sitten kyllä menestyneet, esim Jiangsu johtaa puhtaalla pelillä A-lohkoa ja B-lohkossa armeijan joukkue PLA on jaetulla kärkipaikalla.

Viime vuoden Kiinan mestarin Jiangsun valmentaja on muuten kroatialainen, käy kuulemma täällä joka vuosi n 3-4 kuukautta ja auttaa myös Kiinan maajoukkuetta. Eurooppalais-vaikutteen kyllä huomaa, esim vastahyökäyspeli on ihan eri luokkaa kuin muilla joukkueilla ja Jiangsulla on myös muista joukkueista (ehkä paria yksittäistä poikkeusta lukuun ottamatta) poiketen kaksi todella hyvää maalivahtia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat tämän.

Eilisen matsin jälkeen kävimme ostos-alueella keskustassa katsastamassa tarjonnan. Paljon on tavaraa, mutta hintataso ei välttämättä ole niin halpa kuin voisi luulla. Elektroniikkaa on kyllä tarjolla yllin kyllin, mutta esim kännykät ja tabletit ovat ihan Suomen hintatasossa tai jopa yli. Niin, tämä siis koskee kansainvälisiä merkkejä, kuten Nokia, Samsung tai Apple, paikalliset ovatkin halvempia. Ja paikalisia on aika montaa merkkiä ja sorttia, näyttävät lähes täysin ulkomaisten valmistajien laitteilta 😉 Ainoana ongelmana vain, että koskaan ei tiedä ”puhuvatko” nämä laitteet mitään muuta kieltä kuin kiinaa, ja myyjätkään eivät näytä aina tietävän voiko kielen vaihtaa…

Nokian paikalliset versiot ovat muuten nimeltään Konka, huomioiden viimeaikaiset pörssikurssit tämä on ehkä varsin osuva ja tulevaisuutta ennustava nimi?

Tänään meillä on sitten oikeasti välipäivä, pientä kuntoilua ja matsien seuraamista siis tiedossa.
Hyvää alkavaa työviikkoa kaikille!

Tuoreimmat jutut