Sijoitusottelut alkavat

Huomenta!

Ennen eilistä välipäivää pelattiin torstai-iltana viimeset alkulohkojen ottelut. SCHÖÖN, päästään kohta kamppaileman sijotusotteluihin. Meillä oli tuomittavana armeijan joukkueen PLA ja Guangdongin ottelu, josta muodostui varsinainen asemasota. Kumpikin joukkue puolusti kovaa mutta melko rehdisti (molemmille vain 1x2min) ja molemmat maalivahdit olivat liekeissä torjuen lähes kaiken. Muutoinhan juuri maalivahtipeli ei välttämättä ole näissä kisoissa häikäissyt, samoin viivapelaajat ovat kyllä selvästi eurooppalaisia kolleegoitaan jäljessä niin koossa kuin voimassa ja tekniikassakin.

Ottelu päättyi sitten lähes uskomattomiin lukuihin 13-13 ja näin ollen seurasi turnauksen sääntöjen mukaisesti 7m-heitot, jossa PLA joutui kokemaan jo toisen tappion samalla tavalla ja niinpä se sitten jäi alkulohkossa sijalle 3 eikä päässyt mukaan mitalikamppailuihin.

Tulos kuitenkin varmisti sen, ettei päästy kokemaan tämän turnauksen varsinaista erikoisuutta, eli kolmen joukkueen rangaistusheittokisaa. Tähän olisi päädytty jos alkusarjan jälkeen kolme joukkuetta olisi päätynyt tasapisteisiin (7m-kisan voitosta sai siis 2p ja häviöstä 0p), maalieroja täällä ei laskettu. Miten tämä kolmen joukkueen ksia olisi oikein käytännössä toteutettu jäi meille hieman avoimeksi, onneksi sitä ei kuitenkaan tarvittu vaan lohkoihin saatiin seuraavanlaiset järjestykset:
A: Jiangsu, Shandong, Beijing, Hongkong, Anhui, Tibet, Macao
B: Guangdong, Shanghai, PLA, Tianjin, Shanxi, Sichuan

Kaiken kaikkiaan otteluista voidaan sanoa, että teknisiä virheitä (erit askeleita ja hyökkääjän virheitä) tuli kyllä aivan tuhoton määrä, samoin poisheitettjen pallojen määrän laskemiseksi tarvittiin kyllä taskulaskinta. Pelaajien fysiikka on ihan OK kunnossa, erit jalkojen liike on kyllä oikekinkin hyvää, kunhan he alun jälkeen tajusivat että sitä tarvitaan jotta voi puolustaa edes jotenkuten oikeaoppisesti. Laitapelaajien taitavuus ja heittotekniikka on asia, joka on meitä eniten ihastuttanut/hämmästyttänyt, kimmosiuutta ja ranteen voimaa löytyy joten huonoistakin paikoista ja kulmista pallo laitetaan hyvällä prosentilla ja tarkuudella sisään (maalivahtien heikkous ehkä avittaa hieman). Monet näistä kavereista pärjäisivät varmaan ihan hyvin muissakin sarjoissa. Paremmilta joukkueilta on myös löytynyt ainakin jonkunlainen heittäjä, Jiangsulla kylläkin on selvästi laajin materiaali joka pelipaikalle, joten kuten jo aiemmin totesin he ovat kyllä voittajasuosikkeja edelleen.

Iltapäivällä / illalla sitten taas hommiin hallille, menkää tekin halleille esim miesten semifinaaleja tai CP99-Final4 katsomaan!

Tuoreimmat jutut