Sista dagens morgon…

… grydde precis lika dimmig som de senaste dagarna överlag. Har inte varit någon solsemester det här, men det var ju inte meningen heller.

Dömde igår matchen Beijing – Tijuan, en ganska tight kamp som huvudstadslaget tog hem och därmed spelar de om placeringarna 5-6 och Tijuan om 7-8.
Eftersom matchen spelades redan på eftermiddagen och våra grekiska vänners match började först 21:20 så hann vi äta middag på hotellets restaurang och kunde än en gång konstatera att kineserna nog är ännu mer mobil-beroende än vi finländare. Definitionen på en romantisk middag för två tycks här vara att man kommer till restaurangen, mannen sätter sig först och plockar blixtsnabbt fram sin mobil som han börjar knäppa på. Och lite senare sitter kvinnan på andra sidan bordet och gör likadant, huruvida dom chattar med varandra på det här sättet eller följer med kompisarnas Facebook-uppdateringar (riktiga FB och Twitter är ju förbjudna här men dom har nån liknande variant) vet vi inte.

Som sagt är det sista speldagen idag och det skall göras upp om dom slutliga placeringarna. Matchparen idag ser ut som följande.
09:00 (alltså just nu) plac 11-12: Sichuan – Tibet
10:40 plac 9-10: Anhui – Shanxi
14:40 plac 7-8: Tianjin – Hongkong
16:20 plac 5-6: Beijing – PLA
18:00 plac 3-4: Shanghai – Shandong
19:40 plac 1-2: Jiangsu – Guangdong
Få se om vi får nån match idag, hittills har vi inte hört nåt så lär isåfall åtminstone inte bli före 14:40.

2 veckors äventyret börjar alltså närma sig slutet, imorgon blir det kanske lite shopping på stan innan det efter lunch är dags att ta sig dom 300km Nanning för att påbörja hemfärden. Som jag skrev i början är inte den heller den kortaste möjliga, start från Nanning 18:00 (13:00 finsk tid) på måndag och landar ganska exakt 24h senare på Hfors-Vanda, hinner däremellan tillbringa 3h på Pekings och 4h på Amsterdams flygfält. Är i alla fall nattflyg till Europa så ifall det inte sitter 150kg spanjor bredvid en den här gången också så finns det potential att få hyfsat med sömn i alla fall.

Ha en skön söndag när ni vaknar, här återstår väl bara att slänga sig på sängen och vänta!

Tuoreimmat jutut