Viimeistä viedään

Niinpä, reissu lähenee loppuaan ja samoin tämänkertainen turisti-päiväkirja. KIITOS kaikille, jotka olette seuranneet, yhtenä päivän kävijöitä taisi olla peräti 91, mikä kyllä yllätti!

Tänään pelattiin siis varsinaiset sijoitusottelut 1-12. Ne osoittautuivat melkeinpä ystävyysotteluiksi, sen verran alkoi kaikilla olla takki tyhjänä 1,5 viikon turnauksesta, olihan kysessä 7-8. ottelu 10-11 päivän sisällä. Voiton korjasi odotetusti ja ansaitusti Jiangsu, sen jälkeiset sijoitukset menivät: Guandong -> Shandong -> Shanghai -> PLA -> Beijing -> Tianjin -> Hongkong ja lopuista en sitten tiedäkään….

Meille tuli tuomittavaksi pronssi-ottelu Shandong – Shanghai, ihan kiva lopetus turnaukselle siis. Lopussa Shandong oli vain hitusen parempi niin taidoiltaan kuin kunnoltaankin ja niinpä ottelu ”pysyi lapasessa” ilman suurempaa työtä. Muutoinkin ottelut olivat kyllä melko ”kilttejä”, ehkä lukuun ottamatta tuota 7m-heittoihin päättynyttä Guandong – PLA matsia, jossa fyysissyyttä oli hieman enemmän. Tässä itse asiassa ehkäpä yksi syy, miksei kiinalainen käsipallo ole oikein kansainvälisesti menestynyt (melko pienen levinneisyyden ja harrastajapohjan lisäksi), pelaajat ovat vain hieman liian kilttejä. Toki jäähyjä tuli, mutta useimmiten syynä oli paidasta kiinni pitäminen tai muu sen tapainen repiminen, eikä niinkään ”kovat työnnyt” tms.

Pakko vielä mainita tämän päivän ”käsipallossa kaikki on mahdollista”-tapahtuma:
Kun ottelua sijoista 5-6 oli pelattu 54.45 matsi keskeytyi 30 minuutiksia. Syy? Tässä vaiheessa toinen ottelu-delegaatti rupesi epäilemään että Beijingin joukkueella oli yksi maali liikaa taululla (olisisko se peräti tullut sinne jo ensimmäisellä puoliajalla?) ja tilanteen tulisi siis olla 20-23 eikä 21-23. No, Beijing ei tietenkään tähän suostunut, ja niinpä sitten käytettiin 30min siihen, että koko siihen astinen ottelunauhoitus käytiin läpi ja laskettiin maalit. Eipä ole ennen tullut tällaista eteen. Ja homman lopputulos? 21-23 oli ihan oikein, kuten oli lukenut taululla alunperinkin (ja itse asiassa tätä mieltä olivat kreikkalaistuomaritkin, vaikkeivät olleetkaan joka maalia merkinneet ylös…).

Huomenna alkaa sitten kotimatka täältä helteestä Suomen kevääseen. Lähtö hotellilta 0930 juna-asemalle ja sieltä 4h junassa Nanningiin, josta sitten siis klo 1800 alkaa melko tasan 24h, kahdella 3,5-4h välilaskulla höystetty, lentomatka. Voi olla, että vapunaatto ja -päivä menee toipumiseen ennen töihin paluuta.

Kisaturisti(t) kiittää ja vaikenee tältä kertaa, saa nähdä milloin ja missä blogi elvytetään seuraavan kerran 🙂

Tuoreimmat jutut