Kukkoilija kiittää palautteesta

Kukkoilija haluaa esittää nöyrimmät kiitoksensa lukuisista palautteista joihin hänen edellinen kolumninsa innokkaat lukijat oli inspiroinut. Koskaan aiemmin ei vielä ole yksikään teksti kerännyt noin paljon kiitoksia ja tykkäyksiä. Mutta olihan siitä sitten joku niiiin mielensäkin pahoittanut. Kritiikkikin on sinänsä ihan ok eikä Kukkoilijaa nyt enää tällä kokemuksella ihan kauheasti hätkäytä sellainen kun esim. henkilöt nimeltä ”Etkö muuta keksinyt” ja ”Joopajoo” kiukuttelevat nimimerkillä kirjoittamisesta. Noh, sen verran alatyylistä ahdistuspuklausta oli muutenkin paikoin tarjolla, että niistä ei  sen enempää.

Teksti poiki kuitenkin myös pari ihan asiallista kriittistä palautetta ja koska Kukkoilija voimakkaasta punakeltaisesta värityksestään huolimatta haluaa olla käsipallon asialla laajemminkin katsoi hän aiheelliseksi vielä kertaalleen tarkentaa paria asiaa.

Eli ensinnäkin: Kirjoituksessa ei kritisoitu junioripelaajia heidän siirtymisestään Dynamoon. Jokainenhan päättää luonnollisesti ihan itse siitä mitä seuraa haluaa edustaa. Kukkoilija ei pysty sanomaan sitä, millainen tuo päätöksentekoprosessi on kenenkin kohdalla ollut mutta jos päätökset ovat aidosti  jokaisen omia ja asiassa pystytään menemään junnujen etu edellä, niin asiahan on siltä osin täysin kunnossa. Kysymysten esittäminen ja asioiden tarkastelu eri kulmista kuulunevat kuitenkin ihan normaaliin sivistyneeseen keskustelukulttuuriin… Samoin jokaisella, myös Kukkoilijalla, lienee oikeus olla asioista jotain mieltä. Tästä hän oli ja on edelleen sitä mieltä, että joillekin tämä ehkä oli hyvä liike ja joillekin ehkä ei. Ja olisi yksinkertaisesti vain hölmöä olla miettimättä näitä asioita ajoissa riittävän pitkälle.

Toiseksi: Kukkoilija ei ole edes vihjannut mihinkään Cocksin taholta mahdollisesti langetettavaan boikottiin pelaajille jotka ovat halunneet edustaa jossain vaiheessa Dynamoa. Ei tietenkään ole vihjannut, koska ei tällaisesta ole kuullut eikä tällaiseen usko. Nuorten pelaajien kehitys jatkunee Dynamossakin ja riittävän hyvät pelaajat kelvannevat Cocksille jatkossakin, jos tällaista siirtohalua joskus ilmenee. Pakko kuitenkin huomauttaa, että Kukkoilija on silti antanut kertoa itselleen, että siirtymishaluja myös toiseen suuntaan olisi jo tähänkin mennessä ollut. Riittävää uskoa siihen, että fysiikka ja pää divarikausien jälkeen kestäisivät Cocksin huomattavasti rajumman treeni- ja pelitahdin, ei vain ole löytynyt.

Siinäpä se, ei tässä sen kummemmasta ollut kyse. Sen verran vilkkaasti Kukkoilijaa oli tällä kertaa kuitenkin tulkittu ja rivien välejäkin luettu, että lajifriikkinä ja rauhan miehenä hän näitä asioita vielä halusi painottaa. Kukkoilijahan ei näitä tekstejä kuitenkaan laadi kaikkia miellyttääkseen vaan ennemminkin herättääkseen keskustelua ja siinä hän tällä kertaa onnistui näköjään erinomaisesti. Se on hienoa siitäkin huolimatta, että osa vastineista jäi sinne lastentarha-osastolle.

Ehkä silti yhteen asiaan näistä kakkapissa palautteistakin tartun. Jossain kysyttiin onko se niin, että jos kerran Cocks niin aina Cocks. Tähän on helppo vastata: Juuri näin se nimenomaan on. Vaikka Dynamokin nyt painaa innolla omaa polkuaan eteenpäin, niin Kukkoilija rohkaisee silti muistamaan mistä on tultu. Eihän lilapaidoistakaan yksikään taitaisi tätä hienoa lajia pelata ellei Cocksia olisi. Ja tällä tarkoitan sitä, että molemminpuolinen kunnioitus seurojen kesken olisi syytä löytää ja säilyttää kiivaampinakin hetkinä. Punakeltaisten tulisi kunnioittaa uuden seuran rohkeutta ja intoa. Lilapaitojen taas tulisi kunnioittaa Cocksin Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia tavoitteita ja lajin eteenpäin viemistä.

Ja nyt tämä asia on Kukkoilijan toimesta todellakin taputeltu. Nyt on aika alkaa nauttia toden teolla kauden antimista, kun oman suosikkijoukkueenkin kausi myös kotoisen liigan osalta pyörähtää huomenissa käyntiin…

Tuoreimmat jutut