Uusi kausi – uudet eväät

Kuten viimeksi tuli todettua, kävivät siirtomarkkinat kesällä mukavan lämpiminä. Melko mukavasti tulevan liigasopan aineksia hämmenneltiin ja nyt on sitten koittanut aika lähteä ottamaan selvää millainen keitos näistä aineksista saadaan syntymään. Hiukan samealta näyttää edelleen Kukkoilijankin kristallipallo mutta koetetaanpa silti tihrustaa…

Ja aloitetaanpa sieltä päästä, mikä pallossa näyttäisi olevan kaikkein ylimpänä. Ja kyyyllä kyllä punakeltaiseltahan siellä näyttää. Järven Ripan lähtö jätti toki ison aukon mutta vilkkaiden siirtomarkkinoiden ylivoimaisesti kovin pommi oli vastaavasti Andreas Rönnbergin tulo Riihimäelle. Ja kovia näyttöjä pitää muilta ulkomaanavuiltakin löytyä, jos aikovat osoittaa olevansa kovempia kuin Cocksin Vitalie Nenita. Tuohon vielä päälle Tuomisen Janin monipuolisuus ja Marius Leppin rutiini niin kyllähän Cocksin rosteri on tähän maahan aivan ylivoimaisessa tikissä. Yhtäkään pistettä ei pelkkä nimilista plakkariin tuo mutta ennakkosuosikista ei silti epäilyksiä jää.

Kukkoilijan (ja varmasti monen muunkin) visio on, että finaalivastus keväälle arvotaan parista Atlas – Dicken. Atlas teki hankintoja liukuhihnalta ja majaili (ainakin facebookin mukaan) hetken aikaa ylhäisessä yksinäisyydessään ainoana Suomalaisena ammattilaisjoukkueena mutta on nyt kuitenkin palautunut muiden kuolevaisten tasolle vain ”urheilujoukkueeksi”. Arki alkaa tästä ja nähtäväksi jää saadaanko tästä täysin uudistuneesta nipusta leivottua kauden mittaan joukkue. Kukkoilija antaa rispektit Atlaksen satsaamiselle mutta veikkaa kuitenkin, että ainakin runkosarjassa niskan päälle jää pitkään yhteen hitsattu Lauttasaaren ylpeys. Siitäkin huolimatta, että kauden alla Ruotsissa vielä divarijengitkin olivat liian kovia.

Viimeiselle välieräpaikalle pyrkijöitä onkin sitten jo isompi nippu. Kukkoilija luottaa edelleen Micken valmennukseen sen verran vahvasti, että tarjoaa tuota paikkaa Westille. Luolamiesten pakka meni toki sekin melko totaalisesti uusiksi kesän aikana eikä meno varsinkaan alkukaudesta ehkä vielä ole ihan parhaimmillaan mutta pitkän kauden mittaan palaset ehkä saadaan loksahtamaan riittävästi kohdalleen. Kesällä näytti toki vielä siltä, että Hifk on saamassa kasaan niin kovan takamiesketjun, että he nousevat ainakin Westin edelle veikkauksissa mutta sitten iski tämä ”idän erikoinen” ja 2/3 näistä takamiehistä poistui kuvioista. Onhan näitä kaikenlaisia omituisuuksia vuosien mittaan tietyn suunnan veijareilta ennenkin nähty ei siinä mitään mutta ikävämpi juttu tähtirintojen kannalta. Nyt joukkueen rakentaminen on siis edelleen kesken ja kausi jo käynnissä. Sen verran aktiivisesti seura kuitenkin tuntuu nyt toimivan, että ehkä sieltä taas se kirvelevä viitossija kouraan napsahtaa.

Tai sitten ei. Ainakin tuon nelos- ja viitossijan suhteen Siuntiossa ollaan varmasti asiasta aivan toista mieltä. Kukkoilijakin lupasi varoa aliarvioimasta keltavihreitä niin pahasti kuin vuosi sitten, joten varataan tässä nyt heille se suurin mahdollisuus sekoittaa pakkaa. Rivistössä näkyy Patte Grönbergin lopettamisen myötä varsin suuri aukko mutta jos tähän lääkkeitä keksitään kukapa tietää minne asti rahkeet tällä kertaa riittävät. Ja viitossijaa lähtee kuulemma tavoittelemaan myös Siuntion rakas naapuri Karjaa. Melko paljon on siis Raaseporin suunnalla tapahtunut siitä, kun pyyhe lensi kehään koko liigan osalta. Aivan niin ylös ei Kukkoilija vielä usko raitapaitojen nousevan mutta tuskin heitä silti jumbosijakaan uhkaa. Mielenkiintoista nähdä, miten paljon nuori kaarti yhden kauden aikana ehtii kasvaa.

Siitä jumbosijasta tai ehkä paremminkin sen välttämisestä Kukkoilijan kristallipallon mukaan kisaavat länsirannikon IFK sekä Riksun uusi sarjatulokas Dynamo. Sen verran hitaasti on Kukkoilijan sulkakynä tässä liikkunut, että tätä viimeistellessä on jo tiedossa Dynamon ja Westin sarja-avauksen yllättävä lopputulos mutta Kukkoilija ei nyt silti lähde tätä tekstiä ja veikkailuaan enää muuttelemaan. Ja ÅIFK:n kannalta selvää on, että Turkuun ei vain ole edelleenkään onnistuttu houkuttelemaan riittävästi tasokkaita pelimiehiä, jotta suunta kääntyisi selvästi ylöspäin. Harmi, sillä tiettyä tahtotilaa sieltä kuitenkin tuntuisi löytyvän ja Turun suurena kaupunkina soisi kernaasti näkyvän Suomen käsipallokartalla taas nykyistä vahvemmin.

Ja sitten se Dynamo… Kuten Kukkoilija jo aiemminkin totesi, on hienoa, että ainakin Riihimäen painoarvo tuolla käsiskartalla sen kuin vain kasvaa. Liigapaikka on pelaamalla hankittu ja näin ollen täysin ansaittu, joten sikäli Kukkoilija toivottaa lilapaidat tervetulleeksi isojen seuraan. Täällä Hämeen rämeillä rämpii nykyisin niin paljon käsipalloilijoita, että useammalla joukkueelle on varmasti tilausta. Näiltä osin kaikki on siis kunnossa. Liigalisenssi kuitenkin edellytti omaa junnutoimintaa ja Dynamon pikaratkaisu tähän asiaan oli antaa Cocksin B-junnujen seurata Viljasen Villeä Dynamoon samalla kun sitä omaa ihan oikeaa junnutoimintaa käynnistellään. Tässä kohtaa tulokasleirissä harkinta ikävä kyllä hieman petti. Se, että Cocks menettää nipun loistavia junnuja on toki punakeltaisille tilapäinen takaisku mutta siis nimenomaan vain tilapäinen. Sen sijaan näille Dynamoon siirtyneille junnuille asialla saattaa olla hyvinkin peruuttamattomia vaikutuksia ja se on tässä koko asiassa se keskeinen pointti. On aivan selvää, että harjoittelun määrän ja laadun laskiessa alkaa nuortenkin pelurien edessä railo kasvaa nopeasti, jos aletaan miettiä mahdollista paluuta Cocksiin tai ylipäätään lajin kansalliselle huipputasolle. Mahtoiko tätä asiaa kukaan miettiä tässä ihan loppuun asti…??

Mutta muuten siis kaikki hyvin ja myös Riihimäkeläisen käsipalloväen kesken rauha maassa. Kaudesta vaikuttaisi tulevan mielenkiintoinen ja aivan varmasti myös yllätyksellinen. Joukkueiden väliset voimasuhteet saattavat kauden aikana muuttua rajustikin, joten onhan se sitten keväällä lysti muistella, mitä ihmettä se Kukkoilijakin silloin syksyllä veikkaili xD

Jaa niin… Kukkoilija ei malta lopuksi olla mainitsematta, että juuri tänään saatiin kauden ensimmäinen mukava maistiainen Cocksin nykyisen materiaalin tasosta, kun Baltian liigan kamppailun avaukseen vaihdettiin lauantailta vaatimattomasti vain 7 miestä. Tällä myös pelattiin suurin osa pelistä ja tuloksethan ovat varmaankin jo kaikkien tiedossa… Tästä tulee vielä huikea kausi!!

Tuoreimmat jutut