Preseason Osa 1

Preseason, eli valmistautuminen tulevaan kauteen, alkoi Tyresö Handbollin osalta viime viikolla. Itse en ollut vielä Ruotsissa maanantaina kun treenit kunnolla alkoivat mutta liityin mukaan perjantaina kun joukkue matkusti Maarianhaminaan kolmen päivän mittaiselle leirille.

Ohjelma oli laadittu tarkkaan siten että jokaista pelaajaa koeteltaisiin fyysisesti näiden kolmen päivän aikana ja nyt jälkeenpäin voin sanoa että siinä kyllä onnistuttiin. Tarkkaa ohjelmaa ei kerrottu etukäteen muuten kuin että tiedossa oli että kohtaisimme myös Maarianhaminassa olevan Elitseriejoukkue Alingsås HK:ta pari kertaa. Jälkeenpäin sain kuulla että suunnitelmissa oli myös harjoitusottelu Helsingin IFK:ta vastaan mutta tämä kariutui viime hetkillä.

Perjantai

Perjantaina pelasimme ensimmäisen harjoitusottelun Alingsåsia vastaan. Ottelu päättyi AHK:n voittoon 33-22 (14-11) ja noin 1,5 tuntia ottelun jälkeen vedimme lenkkarit jalkaan ja luvassa oli 7×800 metrin intervalliharjoitus hallin ulkopuolella sijaitsevalla jalkapallo kentällä. Illalla kävimme muutaman pelaajan kanssa saunassa ja vietimme aikaa yhdessä joukkueen kanssa.

Tyreso HF Preseason

Lauantai

Lauantaiaamulla kello 10:00 kohtasimme jälleen AHK:n. Tällä kertaa pystyimme jopa haastamaan heidät, mutta loppujen lopuksi AHK näytti niin sanotusti hauista ja voittivat 31-26 (16-13). Alingsåsin pelaajista paistoi väsymys, mikä sinänsä ei ollut mikään yllätys koska he olivat saapuneet Maarianhaminaan jo tiistaina.

Ottelun jälkeen lähdimme takaisin hotellille missä söimme ja jotkut menivät lepäämään. Seuraavaksi oli luvassa jälleen intervalli harjoitus sekä loikkatreenit. Vaikka kyseinen harjoitus ei ollut pituudeltaan tuntia pidempi niin kyllä tässä kohtaa jo huomasi että jaloissa ei ollut paljon ”mehuja” enää jäljellä. Juoksujen jälkeen pidimme noin tunnin pituisen videopalaverin missä valmentajat analysoivat meidän puolustusta AHK-otteluissa.

Myöhemmin iltapäivällä siirryimme halliin harjoittelemaan. Yhdellä kenttäpuoliskolla 9m pelaajat sekä viivapelaajat harjoittelivat puolustusta ja toisella puolella olivat laidat ja yksi maalivahti. Harjoituksen aikana tuli heitettyä varmasti 80 heittoa laidasta joten jonkun verran heittotarkkuutta saatiin taas lisää. Harjoituksen päätteeksi treenasimme kaikki yhdessä joukkueen uutta puolustusmuotoa yhdellä kenttäpuoliskolla.

Tyreso HF Preseason

Sunnuntai

Oli ilo nähdä että muillakin pelaajilla oli paikat aika kipeänä aamulla kun söimme aamiaista. Kroppa (lue: jalat) oli kahden päivän jälkeen lievästi sanoen aika ”klesana” ja lisää oli vielä luvassa.

Aamulla kello 08:00 puolentoista tunnin käsipallotreenit, ja heti treenien jälkeen ulos hallin ulkopuolelle sijaitsevalle pururadalle juoksemaan 7,2km lenkkiä kovalla vauhdilla. Tämän jälkeen kevyt lounas ja takaisin halliin jälleen harjoittelemaan puolustusta. Valmentajan vihellettyä viimeisen kerran pilliin hallissa kuului helpotus siitä että viimeinen harjoitus leirin osalta oli loppu.

Myös joukkueen fysio oli varmaan helpottunut koska hänelläkin riitti tekemistä koko leirin aikana.

Myös joukkueen fysio oli varmaan helpottunut koska hänelläkin riitti tekemistä koko leirin aikana.

Leiri oli kaikin puolin onnistunut. Kova tempo pysyi harjoituksissa vaikka väsymys painoi jaloissa ja pääsimme hiomaan puolustusta. Harjoitusleirit ovat myös tärkeitä joukkuehengelle ja tärkeä osa joukkueen yhteenhitsautumista.

Tyresö Handboll:in kausi alkaa 29.9 joten meillä on vielä kaksi viikkoa kovia Preseason-treenejä jäljellä. Palaan näihin treeneihin myöhemmin.

Tässä vielä viime viikonlopun ohjelma kokonaisuudessaan:

Perjantai:
16:15 Ottelu Alingsås-Tyresö
18:30 Intervalliharjoitus 7x800m

Lauantai:
10:00 Ottelu Tyresö-Alingsås
13:00-14:00 20 minuutin Intervalliharjoitus (10m-40m-10m) + loikkatreenit
16:00 Videopalaveri (puolustus)
17:00-18:30 Käsipalloharjoitukset

Sunnuntai:
08:30-10:00 Käsipalloa
10:00- juoksu 7,2km (80% vauhdilla)
12:30-14:00 Käsipalloa

R.

Tuoreimmat jutut