Käsipallo on taas Tampereella!

Maanantain 14.10.2013 spektaakkeli Haukkoja vastaan oli ensimmäinen Kooveen käsipallojoukkueen runkosarjapeli miesten III-divisioonassa. Tämä uusi sekajoukkue antoi lopulta hyvän vastuksen Haukoille ja peli oli erittäin viihdyttävää monilukuisen ja kannustavan katsojajoukon edessä.

koovee_logo Kaikki lähti liikkeelle vuoden 2013 keväällä Tampereen yliopistolla pidetystä käsipallon alkeiskurssista. Käsipalloliiton ammattimaisten valmentajien vetämä kurssi sai monet opiskelijat kiinnostumaan käsipallosta ja kurssin päätyttyä ryhdyttiinkin suunnittelemaan käsipallotoiminnan aloittamista Tampereella. Käsipalloliiton suosiollisella avustuksella saimme perinteisen monilajiseura Kooveen ottamaan lajin siipiensä alle, jotta voisimme myös osallistua liiton sarjaan kaudella 2013-2014. Yliopistoliikuntaan saimme anottua yhden yleisen, tunnin pituisen, käsipallovuoron. Tälle vuorolle saavat siis osallistua niin Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston kuin myös Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Alusta asti kävi selväksi että kysyntää lajille on runsaasti. Joka vuorolle saapuu kokeilijoita, jotka ovat tutustuneet lajiin katsomalla Olympialaisia tai kokeilemalla koulun liikuntatunnilla. Yksittäisen opiskelijan on helppo tulla kokeilemaan käsipalloa tälle vapaalle vuorolle, eli kynnys kokeilemiseen on hyvin pieni. Halutessaan harrastaja voi osallistua myös otteluihin liittymällä Kooveen jäseneksi ja osaksi III-divisioonan joukkuetta.

Koovee on jo antanut käsipallolle loistavat puitteet jo järjestönsä puolesta, ja auttavat käsipallojaostoaan esimerkiksi paitahankinnoilla sekä talkoomahdollisuuksilla. Seuraava vaihe onkin saada Kooveelle oma vuoro, johon voisivat osallistua kaikki halukkaat. Meille onkin tullut muutamia tiedusteluja myös opiskelijoiden ulkopuolelta mahdollisuudesta harrastaa käsipalloa ja mahdollistaisi uuden lajin aloittamisen yhä useammalle tamperelaiselle.

Joukkueessa on muutamia vanhoja pelaajia, mutta suurimmalle osalle porukasta laji on täysin uusi. Ennen ensimmäistä ottelua olimme pelanneet treeneissä vain kerran ja suurin osa pelaajista sai ensimmäisen kosketuksensa ”klibbaan” tositoimissa Haukat-ottelun alkulämmittelyissä. On siis sanomattakin selvää että pelitilanne oli uusi ja haastava, varsinkin kun porukalla oli treenejä alla vasta alle viisi kappaletta. Tästä huolimatta peli kulki todella hyvin. Etenkin puolustuspeli oli aggressiivista ja toimi hyvin maalivahtipelin kanssa. Asemahyökkäyksessä oli vielä hieman hakemista, mutta lukemat taululla kertovat, ettei siinäkään jääty täysin jalkoihin. Alkupuoliskon hakeminen muuttui viimeistään toiselle puoliajalle tullessa kunnon käsipalloksi ja näimme jo uusilta pelaajilta loistavia edistyneitä suorituksia, joita ei ole vielä ehditty edes treeneissä harjoittelemaan. Hämmästyttävintä oli se pelin aikana tapahtunut kehitys, joka ei varmasti jäänyt huomaamatta yhdeltäkään paikallaolijoista.

Tsempataan Tampere vihdoin takaisin käsipallokartalle!

Kaikin puolin ottelu oli positiivinen yllätys itselleni ja valmennusjohdolle. Hienointa oli huomata se peli-ilo, mikä joukkueesta huokui katsomoon asti. Tunnelma pelissä oli todella positiivinen ja fiilis treeneissä oli täysin samanlainen, kun pelasimme harjoitusten lopuksi ensimmäistä kertaa. Moni tuntuu siis innostuneen lajista tosissaan ja on hienoa nähdä, millainen potentiaali Tampereella on uudeksi käsipallopaikkakunnaksi. Tavoitteena on tällä kaudella taata hyvät harjoittelumahdollisuudet kaikille halukkaille ja hankkia pelikokemusta III-divisioonasta, sekä lisätä tietoutta käsipallosta paikkakunnalla.

Niko Vornanen

Tuoreimmat jutut