Klibba.comin Kesätiimi 2014

Kesätiimi 2014 koostuu tänä kesänä kahdesta aikuisten maajoukkuepelaajasta, kahdesta SM-sarjapelaajasta ja kahdesta nuorten maajoukkuepelaajasta. Henri Auer edustaa Ruotsin Elitserieniin noussutta Ricoh HK:ta, Johanna Hilli siirtyi Ruotsin Allsvenskanin Tumbasta Alexandra Roosin seurakaveriksi Skara HF:n riveihin, Christoffer Eneberg pelaa SM-liigaa HIFK:ssa ja Anu Pihlström naisten SM-sarjan Atlaksessa. Juniori-ikäisiä edustava kaksikko, Wilhelm Hammarberg (GrIFK/HC West) ja Jessika Gammals (Dicken) havittelevat kumpikin käsipallourallaan korkealle.

Kuusikko on lupautunut avaamaan harjoittelupöytäkirjojaan viikottain nähtäväksi ja vertailtavaksi, antaa vinkkejä hyvistä harjoitteista ja kertomaan fiiliksistään harjoitusten lomassa kauden 2014-15 alkuun asti.

Johanna Hilli, CaperioTumba Henri Auer, Ricoh Jessika Gammals, Dicken Wilhelm Hammarberg-, P98 Anu Pihlström, Atlas Christoffer Eneberg, HIFK

Johanna Hilli

”Aloitin käsipallon seitsemänvuotiaana ja pelasin silloin myös jalkapalloa. Olen kokeillut myös sählyä ja kävin pienenä sirkuskoulussa. Kun olin 14-vuotias valitsin käsipallon.”

”Viime kausi oli minulle hieno uusi kokemus. Meillä oli alusta asti muutama pelaaja poissa loukkaantumisten takia ja sain siksi paljon peliaikaa ja vastuuta. Sarja oli tasainen alusta loppuun asti, pelasimme monta tasapeliä ja yhden maalin voittoa tai tappiota. Sijoituimme loppujen lopuksi seitsemänneksi. Itse sijoituin yhdenneksitoista maalipörssissä. Kauden jälkeen päätin kuitenkin vaihtaa toiseen seuraan jolla mielestäni on suurempi mahdollisuus nousta Elitserieniin.”

Johanna Hilli. Kuva: Touchdown.fi

Johanna Hilli

  • Syntynyt: 1994
  • Pelipaikka: K9 ja V9
  • Kasvattajaseura: GrIFK
  • Nykyinen seura: Skara HF (Ruotsi)
  • Muut seurat: IFK Tumba HK (Ruotsi)
  • Maaottelut:
    15 naisten maaottelua, 38 maalia,
    muutama kymmenen nuorten maaottelua T90, T92 ja T94
  • Saavutukset: Vuoden pelaaja 2013, Vuoden tähtipelaaja 2013, Vuoden maalintekijä 2013, All-stars joukkueen K9 2012, Challenge Trophyn voitto T90-maajoukkueen kanssa 2011 ja CT:n All-stars joukkueessa.
  • Suosikkipelaajat: Gro Hammerseng ja Mikkel Hansen
  • Suosikkijoukkue: Larvik

”Mielestäni pitää asettaa korkeat tavoitteet että on motivaatiota jatkaa kovaa harjoittelua. Tavoitteeni on parin vuoden sisällä päästä mukaan Elitserienissä pelaavaan joukkueeseen. Joku päivä haluaisin pelata ammattilaisena kovassa joukkueessa.

Tavoitteeni kesän harjoittelussa on parantaa peruskuntoa sekä kehittää nopeutta sekä ponnistusvoimaa. Haluan myös enemmän voimaa jalkoihini, eli paljon eri punttiharjoitteita jaloille. Alkukesästä tulen treenaaman EM-karsintoja silmällä pitäen, tulemme kesäkuun puolivälissä kohtaamaan Islannin ja Ranskan.

Kun on aivan uusi joukkue kyseessä (Skara HF), tavoitteeni on ensin asettautua joukkueeseen ja auttaa joukkuetta ylös Elitserieniin. Haluan myös kehittää puolustusta paremmaksi ja keskittyä eri heittotekniikoihin. Tänä kesänä pääsen treenaamaan ehjänä, eli nyt tulee myös muistaa tehdä ehkäisevää treeniä jaloille sekä olkapäille! Se unohtuu heti helposti jos kropassa tuntuu hyvältä..

Minulla on itse tekemä treeniohjelma täällä Suomessa, missä vietän melkein koko kesän. Olen poiminut eri harjoitteita viime kesien ohjelmista Ruotsista sekä Suomesta sekä ottanut harjoitteita netistä. Tarkoitus on treenata myös HIFK:n kanssa kesällä.

En ole vielä aivan varma miten monet treenit viikossa HIFK:lla on ja myös omatoimiset treenini riippuvat siitä, mutta pyrin harjoittelemaan kerran tai kaksi päivässä ja kerran viikossa on vapaapäivä. Se tuppaa välillä unohtumaan mutta vapaapäivä viikossa on hyvä muistaa pitää muuten lihakset eivät pysty kehittymään halutulla tavalla.

Treenien välissä aion nauttia auringosta, musiikista ja ystävien sekä perheen seurasta. Tietenkin vähän töitäkin on pakko tehdä. Olen mukana leirivetäjänä Solvallan käsipalloleireillä eli sielläkin tulee vietettyä aikaa.

Treeneistä en kyllä voi pitää melkein yhtään lomaa mutta pallo saa hetken levätä. Pieni matka jossain kohtaan on myös tarkoitus tehdä eli ehkä silloin tulee levättyä muutama päivä.”

Wilhelm Hammarberg

”Aloitin käsipallon noin 5-6 vuotiaana, ja siitä lähtien olen pelanut GrIFK:ssa, ja omassa ikäluokassani. Pienenä kokeilin jalkapalloa ja sen jälkeen käsipalloa, ja valitsin käsipallon. Käsipallon sivussa olen pelanut vähän golfia.

Nyt viime vuosina olen pelanut vanhempien junioreiden kanssa ja tällä kaudella miesten kanssa. 98-syntyneiden maajoukkuetoiminta alkoi runsas vuosi sitten ja siitä lähtien olen ollut maajoukkueen leireillä ja sen ainoassa matsissa. Lähtökohta kesään on kaikin puolin hyvä, pelatessani kolmessa joukkueessa harjoituksia on riittävästi ja saan reilusti peliaikaa kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi.”

Wilhelm Hammarberg, GrIFK

Wilhelm Hammarberg

  • Syntynyt: 1998
  • Pelipaikka: V9
  • Kasvattajaseura: GrIFK
  • Nykyinen seura: GrIFK ja HC West
  • Maaottelut:
    1 nuorten maaottelu, 6 maalia
  • Suosikkipelaaja: Uwe Gensheimer
  • Suosikkijoukkue: Rhein-Neckar Löwen

”Olen koko urani olen edustanut GrIFK:ta. Viime kaudella pelasin GrIFK:n B-poikien lisäksi miesten joukkueessa ja A-pojissa. 2014-15 olen myös HC Westin riveissä. Unelmani on päästä ulkomaille pelaamaan, ja aivan parasta olisi ammattilaisena pelaaminen.

P98-maajoukkueeseen pääseminen ja maaottelu Viroa vastaan oli hyvä saavutus. Ensimmäinen peli miehissä oli Suomen Cupissa ÅIFK:ta vastaan, jossa onnistuin maalinteossa 6 kertaa. 2014 keväällä Prahan turnauksessa olin paras 98-syntynyt maalintekijä ja kuudenneksi paras koko turnauksessa.”

Tavoitteet kesän 2014 harjoitteluissa?
Itse asiassa kaikki osa-alueet, mutta haluan erityisesti parantaa nopeutta ja pomppua sekä monipuolistaa minun heittoani. Tavoite kaudelle 2014-15 on saada aikaan loukkaantumaton kausi, pelata kovia pelejä ja kyllä mitalikin maistuisi jossain sarjassa.

Henri Auer

”Käsipallon aloitin seitsemän vuoden ikäisenä Eskilstunassa HK Cityn joukkueessa. Pidin lajista muita kokeilemiani (jalkapallo, baseball, amerikkalainen jalkapallo) enemmän joten päätin lopulta satsata käsipalloon.

Olen pelannut sekä Ruotsin että Norjan liigoissa, Saksan 3. bundesliigassa ja Ruotsin Allsvenskanissa. Suomen maajoukkueessa esiinnyin ensi kertaa P86:n riveissä, yhdessä mm. Jac Karlssonin ja Teemu Tammisen kanssa. Sittemmin olen päässyt pelaamaan myös miesten maajoukkueessa.”

Henri Auer. Kuva: Touchdown.fi

henkka1-ricoh-seina

Henri Auer

  • Syntynyt: 1986
  • Pelipaikka: V9, K9
  • Kasvattajaseura: HK City (Ruotsi)
  • Nykyinen seura: Ricoh HK (Ruotsi)
  • Muut seurat: Eskilstuna GUIF (Ruotsi), Elverum (Norja), ESV Lok Pirna (Saksa), Djurgården HK (Ruotsi)
  • Maaottelut:
    8 A-maaottelua, 4 maalia.
    13 nuorten maaottelua
  • Saavutukset: Norjan cupin voitto, nousu Elitserieniin Ricoh HK:ssa, nuorten SM-hopeaa Ruotsissa
  • Suosikkipelaaja: Nikola Karabatic
  • Erityistä suosikkijoukkuetta ei ole koskaan ollut

”Tavoitteena käsipalloilijana on kehittyä edelleen ja pelata sekä harjoitella mahdollisimman tasaisesti mahdollisimman hyvällä tasolla.

Pääsen kesäharjoitteluun kutakuinkin terveenä. Ainahan minulla on jokin paikka kipeänä mutta sehän on käsipalloilijalle normaali olotila 🙂

Kesätreenejä vedän kuutena päivänä viikossa, niistä neljä viikkotreeniä joukkueen kanssa. Omatoimista harjoittelua vähintää kaksi treeniä viikossa, joinakin viikkoina enemmänkin.

Painopisteinä tulee olemaan voimanhankinta ja kuntopohjan parantaminen entistä paremmaksi sekä koitan aktiivisesti parantaa jalkatyötäni. Tarkoitus olisi pystyä suorittamaan paremmin ja pitempään kuin aiemmin. Ensi kaudella haluan pelata vielä parempaa käsipalloa riippumatta siitä millä tasolla tulen pelaamaan, sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

Kesällä rentoudun rannalla tai kahvilassa, iltaisin tykkään grillata tai istun ravintolassa ystävien kanssa. En usko että pidempää taukoa harjoittelusta lomallakaan, jonkun aikaa treenaan ehkä vähän vähemmän. Kokonainen viikko ilman harjoittelua ei kuulosta hauskalta.”

Jag började spela när jag var sju år i HK City i Eskilstuna. Gillade sporten mer än resterande sporter som jag utövade så jag valde att fortsätta att satsa på handbollen. Jag har spelat i Elitserien i Sverige och Norge, tredje bundesligan i Tyskland samt Allsvenskan i Sverige.

Jag spelade med finska 86-landslaget med bland annat Jac Karlsson och Teemu Tamminen. Nu spelar jag även för finska A-landslaget.

Muut lajit:
Fotboll, Baseball, Amerikansk fotboll

Målsättning som spelare
Fortsätta att utvecklas som spelare och hålla en jämn och bra nivå när jag spelar och tränar.

Målsättning med sommarträningen 2014
Bli starkare än jag var förra säsongen. Utveckla min kondition ännu mer och aktivt försöka förbättra mitt fotarbete.

Målsättningar säsongen 14/15
Spela ännu bättre handboll än vad jag gjorde under den här säsongen oavsett vilken nivå jag spelar på. Det gäller både det offensiva och defensiva spelet.

Hur hel är du efter säsongen som just tog slut?
Jag är så gott som skadefri inför försäsongen. Jag har alltid ont någonstans men det är vanligt för en handbollsspelare.

Vad blir huvudpunkterna i din träning
Huvudpunkterna blir att förbättra min kondition och fotarbete. Jag tänker få en starkare arbetskapacitet. Det jag menar med det är att jag vill prestera med en hög nivå en längre tid. Samtidigt vill jag även bli starkare

Speciella mål gällande träningen? Bättre styrka/löpning eller nåt
Bli bättre på löpningen och styrkan. Det är nu jag har chansen att bygga upp kroppen inför nästa säsong.

Målsättning på hur mycket tid ska gå åt träningen
Att träna sex dagar i veckan. Träningspassen varierar mellan 1-2 timmar beroende på vad jag tränar.

Vem har gjort tr.program till dig. Eller egenkomponerat
Det är våran fystränare som vi har i Ricoh HK

Träna med laget? Hur ofta?
Vi tränar 4 ggr med laget

Träna på egen hand? Hur mycket och ofta?
Minst 2 ggr själv. Kan även bli fler vissa veckor

Är det fint väder så ligger jag på stranden eller sitter på ett fik. På kvällen grillar jag helst eller sitter i en restaurang med vänner.

Jag tänker nog inte ta helt träningsledigt, kanske att jag tränar mindre någon vecka, men en hel vecka utan träning kommer troligtvis inte att ske.

Favorit spelare har alltid varit Karabatic, Jag gillar hans spelstil och att han kan spela både framåt och bakåt.
Nåt favorit lag har jag aldrig haft i handboll.

Anu Pihlström

Anu Pihlström, Atlas ”Aloitin käsipallon aika myöhään, olin muistaakseni 15 ja menin ummikkona Atlaksen C-tyttöjen treeneihin tietämättä lajista mitään. Olin nähnyt yhdet veljeni treenit ja heidän valmentaja ehdotti että tulisin kokeilemaan. Käsipallon lisäksi olen harrastanut uimahyppyä, jalkapalloa ja tanssia.”

”Näin kahden lapsen äitinä on hienoa voida sanoa, että on tavoitteita. Tulevaan kauteen lähden erittäin nälkäisenä. Hienoa, että vanhalla iällä pääsee tekemään töitä ja ottamaan vastuuta pelaajna kentällä ja sen lisäksi haastamaan ja kannustamaan nuoria.

Anu Pihlström

  • Syntynyt: 1980
  • Pelipaikka: V6
  • Kasvattajaseura: Atlas
  • Nykyinen seura: Atlas
  • Muut seurat: Kiffen, HC Real, Vanspa
  • Saavutukset: Viime kauden 4. sija oli suurin menestys. Harjoittelin kyllä Kiffenissä silloin kun A-tytöt voittivat mestaruuden. Eräänlainen saavutus on myös ollut että olen saanut harjoitella kovien valmentajien (Vaskola, Goman, Nyberg ja Kalliot) alaisuudessa. Terveisiä kaikille 🙂
  • Suosikkipelaajat: Luc Abalo ja Teemu Tamminen
  • Suosikkijoukkue: Atlas ja Arsenalin futisjoukkue 🙂

Pääsen kesätreenien pariin täysin ehjänä jos nyt urheilija niin voi koskaan sanoa. Tavoitteeni pelaajana on olla ensi kaudella SM-sarjan vasempien laitureiden Top-3:ssa.

Kesäharjoittelun määrätavoite on 4-5 kertaa viikossa, joista kolme viikkotreeniä joukkueen kanssa 1.6. lähtien. Painopisteet ovat voimanhankinnassa, räjähtävyyttä, heitto- ja ponnistusvoimaa ja kilojakin pitäisi saada lisää.. Tarkoitus on hoitaa KAIKKI harjoittelu mahdollisimman tehokkaasti.

Ensi kaudelle ensimmäinen tavoite on EHJÄ kausi. En enää halua istua katsomossa katsomassa kun muut pelaa. Olin viime kaudella kaksi peliä sivussa murtuneen sormen takia ja se oli kammottavaa, pelasin mielummin vahvasti teipattuna.

Tavoite on olla joukkueen ykköslaituri, laittaa kroppaa peliin ja katsoa mihin tässä iässä rahkeet riittävät jos tekee kunnolla töitä. HALUAN VOITTAA JOTAIN KÄSIPALLOSSA.

Mitä käsispelaaja tekee treenien välissä kesällä?
Lapset ja työ ovat minulle vapaa aikaa. Vaikka työni on rankkaa rakastan sitä ja siellä rentoudun. Ja kuka nyt ei rentoutuisi lasten kanssa? Lopullinen rentoutuminen on sohva ja joku suosikkisarja TV:stä tyhjentämässä aivoja ja vieressä hyvää ruokaa, lasi viinä ja kumppani joka lämmittää jalkoja. Näin yrittäjänä luulen että lomaa on ehkä viikko siellä ja toinen tuolla.”

Jessika Gammals

”Pelaan Dickenin naisten joukkueessa. Olen myös mukana T96-maajoukkueessa sekä naisten maajoukkueringissä. Aloitin käsipallon pelaamisen 10 vuotta sitten. T96:ssa olen ollut mukana alusta asti, eli noin 3 vuotta. Naisten joukkueesen nousin 2 vuotta sitten.”

Jessika Gammals, Dicken

Jessika Gammals

  • Syntynyt: 1997
  • Pelipaikka: K6
  • Kasvattajaseura: Dicken
  • Nykyinen seura: Dicken
  • Maaottelut:
    3 naisten maaottelua, 0 maalia
    19 nuorten maaottelua, 33 maalia (T94, T96)
  • Saavutukset: 1 naisten SM-hopea, 2 nuorten SM-kultaa ja 1 SM-hopea
  • Suosikkipelaaja: Heidi Løke
  • Suosikkijoukkue: Norjan naisten maajoukkue

”Olen ennen harrastanut ratsastusta, viulunsoittoa, karatea ja uintia. Samalla harrastin aina käsipalloa ja sitten päätin että käsipallo oli kivoin laji joten päätin satsata siihen. Tosi pienenä olin myös sirkuskoulussa.

Tällä hetkellä tavoittelen lähinnä Suomen mestaruutta. Haluan koko ajan kehittyä pelaajana ja tulevaisuudessa päästä pelaamaan ulkomaille. Haluan myös onnistua maajoukkueissa ja olla mukana nostamassa Suomen naisten maajoukkuetta korkeammalle tasolle.

Kesän tavoitteet ovat parantaa räjähtävyyttä, nopeutta ja kestävyyttä sekä tietysti kehittyä pelaajana. Kauden 2014-15 tavoite on SM-kulta!”

Christoffer Eneberg

”Ensiaskeleet käsipallokentällä tuli otettua 11-vuotiaana Solvallan käsisleirillä. Sieltä löytyi ystäviä jotka pelasivat Arsenalissa, joten tie vei sinne. Olin varmaan 17-18 -vuotias kun liityin Arsenalin miestenjoukkueeseen. Siellä minut sijoitettiin viivalle pelattuani kaikki junnuvuodet vasempana pakkina. Istuttuani yhden kauden pitkälti penkillä, aloin saamaan tasaisesti peliaikaa ja siitä lähtien olen pelannut paljon.

Olen aina harrastanut monipuolisesti eri lajeja, käsipallon ohella on ehkä tullut pelailtua eniten futista. Käsipallo on tosin ainoa laji missä olen osallistunut seuratoimintaan.”

Christoffer Eneberg, HIFK

Christoffer Eneberg

  • Syntynyt: 1985
  • Pelipaikka: K6
  • Kasvattajaseura: Arsenal
  • Nykyinen seura: HIFK
  • Maaottelut: Maajoukkueura rajoittuu yhteen nuorten maajoukkueen harjoitusotteluun HC Westiä vastaan.
  • Saavutukset: Junnuvuosina tuli kerätty ihan hyvin mitaleita, mutta miesten tasolla menestys on karttanut. Uskon että siihen ehtii vielä tulla muutos ennen kuin pelipäiväni loppuvat.
  • Suosikkipelaajat: Didier Dinart, nuorempana Stefan Löfgren
  • Suosikkijoukkuetta ei ole erityisemmin ollut, mutta jos pitää valita niin sanotaan THW Kiel. Sieltä löytyy aina kiinnostavia ja viihdyttäviä pelaajia.

”Viime kausi päättyi todella suureen pettymykseen kun se päättyi niin aikaisin. Omat ja joukkueen tavoitteet oli huomattavasti korkeammalla, joten nyt on todella kova menestyksennälkä ensi kautta ajatellen. Itselläni on erityisen kova näytönhalu kun pudotuspelit meni omalta osaltani hieman vihkoon. Ensi kausi on urani 10. SM-sarjassa ja 6. HIFK:ssa. Tavoitteenani on olla isossa roolissa joukkueessani ja voittaa mitali.

Omasta mielestäni minun ominaisuudet pelaajana ovat vahvimmillaan puolustuspäässä, joten luonnollinen kehityskohde on hyökkäyspään pelaaminen. Pyrin aina harjoittelemaan monipuolisesti, mutta tänä kesänä aion painottaa peruskunnon kehittämistä jotta on hyvät pohjat kehittää kuntoa ensi kautta varten. Liian usein jää tämä osio tekemättä ja aloittaa treenaamaan saman tien turhan kovalla tempolla. Vähän tylsä vaihtoehto, mutta kun ei ole kenialaisen maratoonarin kehonrakennetta niin lenkille lähtö ei ole ikinä ollut lempipuuhaani. Juoksen aina mielummin pallon perässä.

Pääsen treenaamaan suhteellisen ehjänä näin kauden jälkeen. Tahtia hidastaa vähän lihasrevähdys joka ei ole vielä ihan 100% kunnossa. Joukkueen kanssa tulee tehtyä intensiivisempiä treenejä, joten omatoimitreenien painopisteenä pyrin harjoittelemaan peruskuntoa. Treenimäärätavoite on 5 kertaa viikossa. Ajatuksena on harjoitella arkipäivät ja pitää viikonloput vapaina.

Rentoutumiskeinoista ylivoimainen ykkönen on kyllä mökkeily ja kavereiden kanssa urheileminen hyvä kakkonen. Loma-aika sijoittuu erittäin selkeästi elokuuhun jolloin olen häämatkalla.”

Recommended Posts