Rodeo on Tour, Montpellier partie 3

Norja ja Ranska MM-finaalissa.
Ranskan osalta finaalipaikka ei ollut maata mullistavaa, mutta sen sijaan Norjan finaalipaikka on jo jonkinlainen jytky. Jo MM-kisojen semifinaalissa pelaaminen oli norjalaisille historiaa, sillä kerta oli ensimmäinen. Sieltä tiukan taistelun jälkeen finaaliin oli sitten kisojen tunnuksen mukaisesti ”phenomenal”.

Ranskan ja Slovenian ottelu torstaina ei ollut niin tiukkaa taistelua kuin mitä odottaa saattoi. Alkuminuuttien jälkeen ranskalaiset ottivat neljän maalin johdon ja yllättävää kyllä Slovenia ei pysynyt perässä. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Slovenia pääsi maalin päähän, mutta Ranska ei koskaan ollut hätää kärsimässä. Jonkin aikaa pelailtiin maali sulle ja maali mulle, kunnes Ranska vetäisi reilu viisi minuuttia ennen puoliajan täyttymistä viiden maalin eron. Slovenia sai vielä kavennettua tilanteen kolmeen maaliin tauolle lähettäessä.

Toisen erän alussa Slovenia yritti sitkeästi saada kavennusmaaleja aikaan, mutta kahta maalia lähemmäs joukkue ei koskaan päässyt. Selkäranka rutisi ottelun 40 minuutin kohdalla ja Ranska meni menojaan. Finaalipaikka tuli ranskalaisille aika kivuttomasti. Omituista oli Slovenian tahdon puute koko ottelun ajan. Peli puuroutui ranskalaisten keskusmuuriin, ja taitaville laitahyökkääjille ei oikeastaan missään vaiheessa saatu pelattua minkäänlaista paikkaa. Olisiko kunnioitus isäntämaata kohtaan ollut alusta alkaen liian korkealla. Mene ja tiedä, mutta asenne ei slovenialaisilla ollut kohdallaan. Toisaalta Rodeo ei kyllä vakuuttunut myöskään ranskalaisten pelistä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajan keskivaiheilla sellaiset pelimiehet, kuin Karabatic ja Narcisse puurouttivat Ranskan hyökkäyspelin täysin tahmeaksi massaksi, ja pääsivätkin penkille miettimään tehottomuuttaan. Mikäli tällainen pelityyli toistuu finaalissa, niin vaikeuksia on odotettavissa.

Perjantain ottelu olikin sitten aivan jotain muuta. Kroatia aloitti ottelun totuttuun tyylin tehokkaasti ja Norja oli alkuminuutit helisemässä. Norjan pelityyli ei sopinut tsekkiläisille erotuomareille, ja varoituksia ja minuutteja ropisi. Ensimmäisen erän puolessavälissä Norjan koneisto kuitenkin pääsi vauhtiin ja ottelu saatiin tasoitettua. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin korkealla asenteella, eikä mitään annettu anteeksi. Ottelu oli todella alusta loppuun taistelua, ja kumpikin joukkue tahtoi hinnalla millä hyvänsä sunnuntain finaaliin. Maaleja tehtailtiin vuorotellen ja johtoasema siirtyi välillä norjalaisille ja välillä kroatialaisille. Selvää pesäeroa ei saatu missään vaiheessa.

Sitten tapahtui jotain mitä harvemmin Rodeo on nähnyt isoissa kisoissa. Peli on tasan ja aikaa jäljellä muutama sekunti. Kroatian hyökkäys päällä ja syöttö viivalla olevalle sentterille. Sentteri nojautuu taaksepäin, kääntyy ja heittää kohti maalia. Norjan maalivahti torjuu, mutta erotuomari viheltää 7m tuomion. Kroatian aina varma pilkunheittäjä Horvat heittää ja Norjan maalivahti Bergerud torjuu jälleen. Mennään jatkoajalle. Mikä tässä oli Rodeolle käsittämätöntä. Ehkä skandinavialaiset aurinkolasit vaikuttivat asiaan, mutta 7m tuomio oli täysin käsittämätön ja vielä ottelun päätteeksi. Lähellä oli, ettei erotuomarit ratkaisseet kyseenalaisella tuomiolla peliä Kroatialle.

Se siitä, saattaa Rodeo olla väärässäkin, mutta katsottuaan hidastukset, ei syytä 7m heittoon löytynyt. Ottelu jatkui ja Norja vei voiton. Näin ensimmäisen kerran Norjan käsipallohistoriassa miesten maajoukkue on MM-kisojen loppuottelussa. Jos norjalaisten otteet ja asenne pysyvät samanlaisena, niin ranskalaiset eivät saa mitään lahjaksi. Se että Norja on tuleva maailmanmestari, on sekin täysin mahdollista.

Tässä oli Rodeon tarinat näistä kisoista. Katsotaan mihin suuntaan Tour lähtee seuraavaksi.

Cheers
Rodeo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset