Rodeo on tour in Krakow

Ensi näkemys oli selvä. Ranska voittaa mestaruuden, Tanska, Puola ja Espanja jakavat jäljellä olevat mitalit. Kroatia oli mustana hevosena, mutta Rodeon usko ei siihen luottanut. Vuosia on tullut ennustettua erilaisia voittajaehdokkaita , ja aika tarkkaan jopa onnistunut. Tällä kertaa on myönnettävä että yhden ottelukierroksen aikana kaikki meni pyllylleen.

Pol-Cro 2016

Ennakkoon suosikkijoukkueet pelasivat alkusarjan ottelunsa niin kuin pitikin, mutta pääkierroksen viimeisen kierroksen aikana tapahtuikin sitten se missä Rodeo olisi hävinnyt merkittävän summan vedonlyönnissä. On myönnettävä että alkulohkosta Norja tuli yllättäen mukaan peliin, mutta ei sitä voinut vieläkään todesta ottaa. Kun joukkue sitten saapui Tauron Areenaan Krakovaan, niin ensi esiintyminen oli kypsä suoritus ja tyrmäävä nöyryytys, oli vastustaja kuinka kova tahansa. Hyvä puoli oli siinä että Pohjoismaista oli odotettavissa tukeva edustus loppuotteluihin.

Rodeo on aina julistanut että käsipallossa on kaikki mahdollista. Viimeisellä kierroksella kestomenestyjä Tanska häviää ratkaisevan ottelun Saksalle, jolta puuttui aloituskokoonpanosta neljä pelaajaa loukkaantumisien takia, ja kisojen aikana tämän lisäksi vielä kaksi ratkaisevaa pelaajaa jouduttiin poistamaan pöytäkirjasta. Saksa on kieltämättä aina ollut iso ongelma Juutinrauman pojille. Tanskan tapa lähteä otteluun on tietenkin voitto kotiin, mutta monta kertaa lopputulos on ollut masentava.

Fra-Nor 2016

Semeissä pelaavat nyt Saksa vastaan Norja ja Espanja vastaan Kroatia. On todella vaikeata sanoa miten näissä otteluissa tulee käymään. Hyvänä päivänä Norja peittoaa ihan kenet tahansa, ja itseluottamus on huipussaan. Mutta, mutta….. jokaisella joukkueella tulee turnauksen aikan huono päivä, ja tätä norjalaisilla ei vielä ole ollut. Espanja on Kroatiaa vastaan suosikki, mutta Kroatia näytti Puolaa vastaan että juonesta on saatu kiinni. Kroatian voitto Puolaa vastaan oli näyttävä ja nöyryyttävä. Puola oli ilman muuta yksi hyvin varteenotettava mestariehdokas kotikisoissaan, mutta siihen ei edes Rodea uskonut. Puola on joukkue joka turnauksen alussa voi voittaa kenet tahansa, mutta pääsarjan puolessavälissä rahkeet loppuvat. Yksi kentällinen ei riitä näissä kisoissa, kannustaa kotikatsomo miten tahansa.

Perjantaina jokainen semifinaalijoukkue rakentaa taktiikkansa ja strategiaansa, joten katsotaan mitä saavat aikaan. Norjalle tilanne on täysin uusi ja Saksallakin on aikaa siitä kun ollaan oltu tässä tilanteessa. Espanja ja Kroatia sen sijaan ovat kokeneita konkareita. Viimeksi mainituilla on mestaruuksia ja loppuotteluita, joten kokemus saattaa olla kova tekijä. Kaiken tapahtuneen jälkeen ei kuitenkaan uskalla lähteä veikkaamaan yhtään mitään. Odotetaan mitä sunnuntai tuo tullessaan.

Kaiken käsipallon ohella Rodeolla oli vapaapäivänä aikaa lähteä katsomaan täällä Puolassa muutakin kuin tiukkaa taistelua kullasta ja kunniasta. Rodeolla on aina ollut suunnitelmissa vierailu historiallisissa paikoissa mikäli vain aika sallii. Nyt järjestyi, ja ihan vuosijuhlan ansiosta, vierailu Auschwitzin ja Birkenaun keskitysleirien museoalueella oli liikuttava kokemus. Keskiviikkona 27. tammikuuta tuli 70 vuotta täyteen kun edellä mainitut keskitysleirit vapautuivat hirvittävistä kokemuksista.

Miljoona ja neljäsataatuhatta ihmistä koki karmean lopun kamalissa olosuhteissa. Kierroksen aikana opas tiesi kertoa että sekään määrä ei välttämättä ole riittävä, sillä murhattujen määrää ei sodan loppuvaiheessa edes laskettu. Rodeolla on jo sen verran elämän kokemusta ettei ihan isokaan asia hätkäytä, mutta tämä pysäytti. Näistä leireistä on tullut luettua ja tv:stä nähtyä, joten mikään ei pitänyt olla kovin mullistavaa. Jälleen osoittautui ennakkokäsitys ihmisen hyvästä tahdosta käsittämättömän valheelliseksi. Kun niin sanotusti väkisin rakennetaan parempaa maailmaa, niin vallanhimo ajaa hallitsijat uskomattomiin suorituksiin. Auschwitzistä 7000 ihmisen rauniota saatiin sodan loputtua sentään vapautettua, mutta niistäkin 500 luurankoa kuoli muutaman viikon sisällä. Käsittämätöntä että maailmasta löytyy yhä edelleen silmitöntä vihaa ja tappamista.

Cheers
Rodeo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset