Rodeo on Tour in Montpelliere partie 2

Ranskan MM-kisoissa semifinalistit ovat selvillä. Norja, Slovenia, Ranska ja Kroatia selvittivät itsensä jatkoon. Vaikeuksien kautta voittoon selvisivät Ranska ja Kroatia. Slovenia piti Qatarin kurissa, ja Norjalla lienee ollut helpoin ottelu Unkaria vastaan. Rodeo oli seuraamassa Espanjan ja Kroatian ottelua Montpellierissä, joka meni yllättävän tiukalle viimeisten minuuttien aikana.

Kroatia hallitsi ottelua 41 minuuttia, mutta sitten tuli tuskalliset hetket. Jo välillä viiden maalin johto hupeni vajaassa viidessä minuutissa yhteen maaliin. Tiukkaa vääntöä oli tästä eteenpäin loppuun asti. Jostain käsittämättömästä syystä Kroatia hyytyi täysin, ja tarjosi vielä viimeisellä minuutilla kahteen otteeseen espanjalaisille mahdollisuuden jatkoaikaan. Mikäli näin olisi tapahtunut, niin Espanja olisi saattanut olla hyvinkin vahvoilla. Sen verran hermoina Hrvatskan pojat olivat.

Rodeo ei ole tietoinen mikä loukkaantumistilanne Espanjalla oli otteluun lähdettäessä, mutta hyökkäyspäässä takamiesten heitot puuttuivat täysin. Kun tämän lisäksi maalivahdeilla ei ollut se paras päivä tänään, ja viivalla Julen Aguinagalde pidettiin rautaisessa otteessa, niin peli näytti olevan täysin Kroatian hallinnassa. Kroatian joukkueessa ilmiliekeissä oli Marko Mamic, joka pommitti peräti 9 maalia. Hyvänä taustatukena oli pelinrakentajana ja maalitykkinä kunnostautunut uusi tuttavuus Luka Cindric viidellä maalilla. Mitä sitten tapahtui Kroatialle toisen puoliajan päätösvaiheessa, on sitten sitä kuuluisaa kipsi-ilmiötä. Jostain syystä peli jähmettyi täysin ja Espanja sai potkua peliinsä. Onneksi yllä mainittu playmaker Cindric piti hermonsa kurissa ja piti Kroatian kuivilla.

Tämä oli sitten MM-kisojen viimeinen ottelu tässä kaupungissa. Semifinaalit ja mitaliottelut pelataan Pariisissa. Montpelliere selvisi järjestelyistään mainiosti. Areena on upea ja katsojaystävällinen. Yleisöä mahtuu 10.000, eikä yhdessäkään ottelussa montaa tyhjää paikkaa näkynyt. Kokemusta käsipallosta tällä kaupungilla on, sillä tällä pelaa Championsliigan vakituinen osallistuja MHB. MHB voitti kaudella 2002 – 03 liigamestaruuden ja Rodeo on siitä lähtien fanittanut kyseistä joukkuetta. Kun kaiken lisäksi kaupunki antaa itsestään sympaattisen ilmeen, niin näillä nurkilla on vietetty viimeisten vuosikymmenten aikana lähes vuosittain lomapäiviä.

Asukkaita kaupungissa on reilut puoli miljoonaa. Yliopisto on suuri kokonaisuus, sillä kolmasosa asukkaista ovat opiskelijoita. Aika moni suomalainenkin on tämän kaupungin katuja tallonut. Vanha kaupunki on tiivisti rakennettu, ja kapeilta kaduilta löytyy putiikkeja joka lähtöön. Kun Välimerelle ei linnuntietä ole kuin muutama kilometri niin mikäs täällä on ollessa. Golfin harrastelijallekin löytyy kenttiä lähiympäristöstä useita.

Mutta sitten takaisin käsipallon pariin. Pariisissa pelataan huomenna ensimmäinen välierä. Ranska ja Slovenia ratkaisevat kuka menee finaaliin, ja ylihuomenna Kroatia ja Norja ratkovat toisesta finaalipaikasta. Ikävä kyllä Rodeolta meni osittain maku kisoihin, sillä kolmesta ennakkosuosikista kaksi putosi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Ei sitä tietenkään saisi tällaisesta lannistua, sillä uudet joukkueet tuovat uutta puhtia kisoihin. Semeissä on kaksi rutinoitua joukkuetta ja kaksi vähemmän kokenutta. Slovenia on toisen kerran MM-kisojen välierissä ja Norja ensimmäisen kerran. Ennustaminen on aina vaikeata, mutta voi hyvinkin olla, että toinen finalisti tulee Pohjolasta. Norja esitti jo EM-kisoissa hyviä otteita, joten toivotaan parasta. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Cheers
Rodeo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset