Bloggstarten

Nåmen vad roligt att inte se er!

Här är ett säkert hösttecken. Bloggen är tillbaka. Tackar för förtroendet från VN:s sida. Eftersom tidningen i fortsättningen – var det från årsskiftet? – kommer att delas ut två ggr i veckan jämfört med nuvarande fem ställer sig bloggen undrande.

Skall bloggen understöda papperstidningens inledda undergång med att mata nätet än mer? Eller skall jag sympatistrejka och utkomma bara i 40% av fallen – vill säga två gånger av fem. Nå, skall låta alla tankar genomgå sin naturliga vandring i LoLa (Logikens Labyrinter) och utkomma som förr. Eller som papperstidningen. Måndagar kommer i likhet med våren att vara publiceringsdagar.

Fastän bloggen haft en lång och skön semester så har de aktiva varit i farten. Vi har fått uppleva Champion League – finaler och ett OS. Också här på hemmaplan har man redan lyckats skapa rubriker. Och i vanlig ordning  både ger och tar ju finländska handbollsnyheter. Ingenting så gott att det inte har också nåt ont i sig, kunde man kanske förvränga ordspråket.

Bloggen kommer som förr att försöka belysa handbollsfinland ur det perspektiv ett fyradecenniers förhållande ger. På djupet, i grundläggande faktum, ur ett spelar- och tränarperspektiv. Ur ett tioårigt expertkommentators perspektiv. Ur ett klubbhandbollsperspektiv (Vasa, Hangö, Sjundeå, Kyrkslätt, Helsingfors, Borgå). Ur ett landslagsperspektiv (drygt 70), ur ett perspektiv som Tränar- och skolningschef (3 och ett halvt år), ur ett perspektiv av förbundsanställning och ur ett perspektiv av att njuta av denna extremt mångfacetterade och fina sport från läktaren.

Och kanske framförallt ur ett perspektiv från sidan. På gott och ont.

Bloggen som nu inleder sin fjärde säsong i samarbete med Västra Nyland har genom åren ärligt försökt beskriva verkliga händelser och verkliga fenomen. Bloggen har fått rejält med beröm av folk på gatan men bloggen och undertecknad har också blivit något av persona non grata, mest från förbundshåll då. Personligen spelar det inte så stor roll. Tål man inte kritik vilket man inte med bästa vilja kan säga att förbundsfolket skulle göra, så kan man ju försöka vända baken till, eller kanske hellre från problemen.

Säkert är att bloggen nu ombetts att fortsätta och säkert är att innehållet inte heller denna säsong blir en kanal för överpositiva ryggdunkar. Vår bakåtsträvande resa där avståndet till ens medelgodnivå i Europa fortsätter och blir bara större. Beslutsfattarna klamrar sig fast i glada detaljer, men ser bara att seglet ännu är torrt fastän skrovet läcker.

Bloggen fortsätter att försöka väcka de slumrande manskapet men är inte ombord på samma farkost vilket gör arbetet svårt. Men eftersom handbollsskutan är den finaste av alla så kan man bara inte ge upp.

Så, nästa måndag börjar vi beta av åsiktsautomaten. Och tar hjälp av citatmaskinen.

Innan det invigs den verkligt fina bollhallen i Sjundeå inkommande lördag. Sätter mej vid pianot och ser på handbollsfolket. Lite från sidan. På gott och ont, som sagt.

Hoppas alla får en bra säsong.

Tjälen återvänder.

 

 

 

 

Inlägget Bloggstarten dök först upp på Johan Nyberg bloggar om handboll.

Tuoreimmat jutut