Fest i byn. Förbundet överraskar.

Så var den invigd då. Hallen. Stora och fina festligheter. Sång, sport, program. Krista Siegfrids. Och trivsam kvällssupé med tre rätters middag. Och underhållning av stjärnstandupkomikern Christoffer Strandberg. En lokal förmåga på nationell nivå. Minst.

Den gamla ladan med sin fornestniska plåtväggsdekorering står där ljusgulsgrön av avund. Lite sympati till den dock. Den hallen har mött nästan hela skalan av känslor och dramatik. Hat. Kärlek. Gråt. Glädje. Lätt att glömma nu när den nya hallen så tydligt dominerar landskapet där vid sportcentrum. För 34 år sedan var den hallen ny. Och gav hela Sjundeåhandbollen en grund att stå på och att utvecklas till en av de stora föreningarna i landet.

Det bör ihågkommas samtidigt som glädjen för den moderna Folksamarenan är lätt att dela.

Noterar en bra start för våra västnyländska lag i herrarnas och damernas högsta serier. BK:s herrar har tre poäng och hemmapoänget mot Dicken är en stormvarning. 25-25 och snacket om att ha en västnyländska medaljkandidat i herrserien efter en lång paus fortsätter vara befogat. Sjundeås herrar har redan nu fler poäng än vid julen i fjol. Hemmasegern över ÅIFK verkade vid en första anblick onödigt knapp men Kanariefåglarna fortsatte med en siffermässigt jämn match (25-27) på hemmaplan mot antagligen starka GrIFK. Även om Sjundeå hade förmånen att möta Dynamo redan nu och fullständigt krossa den förväntade – och delvis prenumererade –  tabellsvansen så kan man inte ringakta segern som fenomen. Ett ungt lag behöver lära sig vinna. Därför är två segrar på två matcher en kanonstart även här. Sjundeås damer vann över fjolårets bronsmatchmotsånd, också med uddamålet, och där fick Harry Wikström en fin start på sin första tränaruppgift med ett seniorlag. Bara BK:s damer har ännu inte vunnit och där förutspår man också en svår höst eftersom stjärnan Pamela Degerman går sjukskriven.

Noterar glatt också ett förbundsuppvaknande. Ett överraskande sådant. Under tre tidigare år här på VN:s blogg med ca 120 inlägg har förbundet valt att totaltiga gällande ibland till och med hård kritik. Enligt James Mashiri välkomnar man en livlig debatt. Det är definitivt ett nytt grepp (läs kommenteringsfältet). Skall bli intressant att följa om den nya given håller när jag sen så småningom går in på förbundets agerande gällande bland annat landslagen och våra tränare…

Klorofyllen kryper. Vackert.

 

Inlägget Fest i byn. Förbundet överraskar. dök först upp på Johan Nyberg bloggar om handboll.

Tuoreimmat jutut