Fokusförskjutning

Den gångna veckan har för bloggens del handlat om battingar, plankor och stenar. Skruvar, beslag, skruvdragare och vattenpass. Terassen har fått ett lyft. Därav kommer att fokuseringen på handboll varit i tunnare laget.

Hann dock se herrarnas match Sjundeå mot HIFK. En femmålsförlust för de unga värdarna i den splitternya Folksamarenan är ingen katastrof. HIFK spelade med starkt ytterbacksskytte uppbyggt av den från Riihimäki flyttade åbobon Kristian Jansson som stod bakom det mesta. Och som verkade ha fått en nytändning med handbollen. HIFK var helt enkelt 10 kg tyngre och 5-8 år mognare. Därför skall SIF inte skämmas.

Sjundeå saknar nu en klar ledare i offensiven och därför blir det lite hafsigt ibland. När sjukstugan är tömd kommer vi att få möta en ny bekanting på de finländska planerna. Ryktet säger att det är fråga om en notorisk målskytt. Skall bli intressant sen när han kan debutera men rehabtiden tar tid. Och skall få ta tid.

Till dess har Sjundeå säkert också slipat sitt anfallsspel och sin fysik så man orkar bearbeta försvaret och skapa de riktigt vassa lägena. Nu tar man säkert tio avslut från egen fart och det håller givetvis inte. Endast Niklas Sillman, av niometersspelarna, kom med fart och gick på mål medan andra alltför ofta spelar i sidled, utan djup och utmaning. Lätt för HIFK att bara småflytta sig och sedan sätta stopp för den lätta motståndaren när den stunden är optimal. Också i det momentet var HIFK:s Jansson bäst.

Och slutligen stort grattis till vår västnyländska 70-åring. Fotboll- och handbollsklubben BK-46. Klubben som speciellt i handboll förorsakat så stort lidande för konkurrenter landet runt. Klubben som under senaste decenniet drabbats av gigantisk spelarflykt men som ändå hållit sig kvar i det så kallade finrummet. Nu vädras morgonluft också för fotbollen som till och med kan stiga till ettan medan handbollslaget om allt går väl kommer att kämpa om medaljer igen.

Lycka till BK. Handbollen behöver er.

Stearinljusen har gjort mysig comeback!

Inlägget Fokusförskjutning dök först upp på Johan Nyberg bloggar om handboll.

Tuoreimmat jutut