Inför det finaste

Dom var väl förberedda. Stolta över att ha nått dit. De blåvita färgerna på. Inte så många i publiken med dessa färger. Det andra laget hade fler anhängare på plats. Taggade. Nu tar vi dom. Matchen börjar och kampen ser inledningsvis ut att bli jämn. Lite fula tag. Lite övertändning här och där. Säsongens viktigast match. Klart det är taggat.

Målvakten hos de andra övertygande. Har en egen fanklubb bakom sitt mål. Ständiga gester tillsammans med dem.

Siffrorna rinner i väg. De andra är större, starkare och skickligare.

Vadå hockey?

Nä, nä. Handbollsfinal i Malmö mellan nordens bästa lag Kristianstad och Alingsås. 18-6 till de orange i halvtid. Sen defilering och spaljé fram till guldpallen.

Nästan genant framträdande av blåvita Alingsås. Trots en siffermässigt bättre halvlek två. Som det brukar bli när det är game over vid spelade 30.

Beslöt att låta inkommande helg få vara den sista för bloggen. Utkommer ännu om en vecka också. Efter två höjdpunkter på säsongen. Sjundeå Cup som enligt tradition avslutar den inhemska säsongen. Och Final Four i Champios League i Tyskland. Fantastiskt att YLE sänder det dramat.

Hatten av för den som fixat detta.

Men sen är det slut. Det spelas handboll också efter det men den bevakningen får andra göra. En damlandskamp med allt upphaussat införprat och en senare rapport om hurdana fantastiska utvecklingssteg vi igen tagit.

Traditioner skall bevaras.

Med all önskad tydlighet lyckades nog landslagsledningen i direktsändning i damernas final låta bli att säga hur lite som egentligen händer i finsk damhandboll. Internationellt vill säga…

Njut av Sjundeå Cup. Det finaste vår handbollskultur har att bjuda.

 

Inlägget Inför det finaste dök först upp på Johan Nyberg bloggar om handboll.

Tuoreimmat jutut