Elitserien – före och efter

Före säsongen ombads jag att tippa utgången av damernas elitserie. Mitt tips såg ut såhär:

 

Mitt tips på en sluttabell alltså:

 

Sävehof

LUGI

H65 Höör

Skuru

Skövde

VästeråsIrsta

Spårvägen

Heid

Önnered

Skånela

Eslöv

Tyresö

 

Final mellan Sävehof och LUGI.

Svenska mästare: Sävehof”

 

Jag tippade att Sävehof skulle tappa ett par-tre poäng. Så blev det inte. Bara att lyfta på hatten för Sveriges, i särklass, överlägsnaste lag.

 

LUGI fick inte tillbaka Ebba Engdahl i höstas. När man sedan tappade Vanessa Tellenmark och dessutom fick Anna Lagerqvist långtidsskadad räckte man inte upp till andraplatsen. LUGI verkar dock ha hittat formen och blir giftiga i slutspelet.

 

Jag undrade hur H65 Höör skulle klara sig utan pådrivaren Mia Reij. Trots att man kommer tvåa tycker jag fortfarande att laget saknar den där riktiga pådrivaren. I synnerhet när det tar emot.

 

Skuru funkar bra utan systrarna Westberg. Bara att konstatera. Tungt lag som till och med kan snuva skånelagen på en finalplats.

 

Jag tippade att VI skulle klättra ett par placeringar i år och fick rätt. Det finns att bygga på i gurkstan…

 

Jag tippade också att HEID skulle få en ”Rustaneffekt”. Det blev en ”Rustan+Adda-effekt” där laget efter en tveksam inledning har kommit starkt och är ett av seriens formstarkaste lag för närvarande.

 

Jag tippade anrika Eslövs IK näst sist. Det visade sig vara ett positivt misstag. Man har lyckats kräma ur det bästa ur en tunn, anonym, trupp och har fått hålla sig friska och utan svåra skador vilket också var förutsättningen för att lyckas.

 

Tyresö visar på den stora skillnad som finns mellan Allsvenskan och Elitserien. Får man behålla truppen och jobba vidare kan man på sikt ta sig upp igen och då konkurrera bättre. Tyvärr tror jag, vis av erfarenheten, att det blir stor omsättning bland spelarna. Ett fenomen som blir allt vanligare i degraderade lag. I synnerhet på damsidan och i alla divisioner.

 

Tittar i spåkulan:

Inget av kvallagen från Allsvenskan kommer, ens i en enstaka match, att rubba något av eliterielagen om inte det blir en kollektiv kollaps eller en influensaepidemi…

De fyra topplagen i Elitserien kommer alla att gå till semi och om något av dem tappar en enstaka match i kvarten blir det LUGI borta mot Skövde…

 

I finalen får Sävehof möta det av lagen LUGI eller Skuru som man inte slår ut redan i semin. Tycker H65 ser lite slitna och tröttkörda ut. Det ska tilläggas att jag gärna har fel då jag verkligen unnar Höörlaget och Niklas Harris en finalplats. SM-guldet hamnar, i vanlig ordning, hos Sävehof.

 

Vi hörs igen och tills dess:

 

Ajö!

 

/Lass


Tuoreimmat jutut