Grym handbollsvecka!

Då var det äntligen dags för EM-kvalhandboll. Denna vecka är nog den häftigaste finska herrlandslaget nånsin upplevt, eller vad sägs om kvalmatcher mot Tyskland på onsdag och Spanien på lördag?  Inte ens för ett år sedan trodde jag att en dag ska Finland spela så här stora matcher på kort tid!

Ojala och Auer blockar skott. Foto: https://www.flickr.com/photos/aixcracker/

Ojala och Auer blockar skott. Foto: https://www.flickr.com/photos/aixcracker/

Och extra häftigt blir det då Finland har två eskilstunakillar i laget – Henri Auer och Leo Ojala – som jag haft nöjet att följa sedan unga år, inte minst lillebror ”Henkka”.

Så här skriver hbl: ”Ojala och Auer ska bilda mittlåset i försvaret i den tuffa bortamatchen mot Tyskland på onsdag och i den om möjligt ännu svårare hemmamatchen mot regerande världsmästarna Spanien på lördag.”

(Läs hela artikeln här)

Det ska väl mycket till att Finland ska knipa några poäng denna vecka, men oj vilket skyltfönster mot proffslivet för de finska handbollskrigarna! När Finland dessutom har Micke Källman som förbundskapten (han är populär i Tyskland), kanske man lyckas hålla jämna steg av ren och skär inspiration, när man har absolut ingenting att förlora!

Sedan ska ju Sverige också kvalspela, först på torsdag tar man emot Lettland här i krokarna, närmare bestämt i Nyköpings nya fina Rosvalla. Slutsålt och allt som hör till. Klistret-bloggen ska givetvis bevaka den matchen. Sverige spelar också på lördag, borta mot Slovakien. Den däremot ska njutas i hemmasoffan.

Grym handbollsvecka som sagt!

/Jarmo


Tuoreimmat jutut