Guif möter spanska BM Huesca

Det blev spanskt motstånd igen för Guif i EHF-cupen. Senast Guif var så här långt framme i europaspelet var för två år sen. Då mötte man BM Aragón från Zaragoza. Det blev vinst hemma med fyra bollar och förlust med lika många mål nere i Spanien. Den gången gick Guif vidare med minsta möjliga marginal, ett bortamål mer än Aragón. Totalvinsten betydde att Guif avancerade till gruppspelet i EHF-cupen som till den säsongen var en nyhet. Väl där blev det förlust i samtliga sex matcher, men vilka matcher vi handbollsfans bjöds på!

Nu har Guif samma läge. Slår man ut BM Huesca är det återigen ett gruppspel som väntar. Huesca, som ligger i samma region som Zaragoza (Aragonien), ligger för närvarande elva i den spanska ligan. Efter sju matcher har man skrapat ihop sex poäng (tre vinster). Två riktigt stora förluster har man i bagaget: 25-40 mot La Rioja och 29-42 mot Barcelona. Två av vinsterna har Huesca tagit på hemmaplan. En vinst och tre förluster på bortaplan.

Guif då? Jo man står på åtta poäng efter lika många matcher. Fyra vinster hemma, fyra förluster borta. I EHF-cupen vann man både hemma och borta mot Sönderjyske. Lite oväntat. Men jäkligt kul! Trodde faktiskt att Guif skulle åka ur direkt:

Spel i EHF-cupen kan ställa till det om man går långt. Nu tror jag dock att det blir tack och adjö direkt mot Sönderjyske… Blogginlägg 28/8 2014

Fick vara med i Östnytts inslag igår om lottningen, det kan du se här om du spolar fram till 6:27:

http://www.svtplay.se/video/2419973/ostnytt/22-10-21-45

Guif börjar hemma helgen 22-23/11 och returen spelas i Huesca veckan därpå.

IFK Kristianstad fick Hamburg på sin lott. Låter som en tuffare motståndare att knäcka, men inte alls omöjligt!

Brorsans Elverum får möta laget som slog ut LUGI i EHF-cupens kvartsfinal förra säsongen – rumänska Constanta. Den blir svår! Även om Haslums tränare tror att Elverum vinner: http://www.ostlendingen.no/sport/elverum-h%C3%A5ndball/skarpsno-elverum-slar-constanta-1.8627620

/Jarmo


Tuoreimmat jutut