Miesten käsipallomaajoukkue historiallisen haasteen edessä – ”Erittäin hyvältä on näyttänyt”

Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa EM-jatkokarsintaa torstaina 4.5. erittäin tärkeällä kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Ottelu on kummallekin kolmas jatkokarsintalohkossa; Suomi on koonnut kaksi pistettä, Bosnia-Hertsegovina on vielä nollilla. Voitolla Suomi tarraisi tiukasti kiinni historialliseen paikkaan EM-lopputurnauksessa.

Valmistautuminen torstain otteluun – ja sitä sunnuntaina seuraavaan vierasotteluun Bosniassa – on päävalmentaja Kaj Kekin mukaan sujunut hyvin. Suomen joukkue kokoontui vapunpäivänä Kisakallioon ja otti tuntumaa otteluhalli Vantaan Energia Areenaan keskiviikkona.

– Erittäin hyvältä on näyttänyt, keskittyminen on ollut parasta mitä minä olen tältä joukkueelta nähnyt. Pelaajista näkee, että he ovat valmiina, Kekki kiittelee.

Suomi ei ole Bosnia-Hertsegovinaa pystynyt koskaan kaatamaan ja rankingissakin vastustaja on muutaman pykälän ylempänä. Luotto Kekillä on kuitenkin vahva.

– Jos joskus sen ensimmäisen voittomme Bosniasta otamme, niin nyt kotona on sen paikka. Emme ole kotona pelanneet ihan niin hyvin kuin vieraissa, mutt asenteesta voitto ei ainakaan jää kiinni. Nämä kaverit tulevat kovalla asenteella koko 60 minuuttia, Kekki kertoo pelaajistaan.

Kotiedun merkitystä ei Kekin mukaan missään nimessä voi kuitenkaan väheksyä ja tässä yleisöllä on erittäin merkittävä rooli.

– SM-liigan pudotuspeleissä on eletty käsipallon kannalta kivaa aikaa. Hallit ovat olleet lähes täysiä ja osassa peleissä kannustus todella kova ja äänekästä. Jos me saamme ne ihmiset katsomoon torstainakin, niin totta kai se meitä auttaa, Kekki sanoo.

– Toivottavasti todella saamme sen edun. Kannustusta tarvitaan, se tuo pelaajille vielä vähän lisäpotkua.

EM-jatkokarsintaottelu Suomi – Bosnia-Hertsegovina torstaina 4.5. kello 18.30 Vantaan Energia Areenalla.

Lähde: Käsipalloliitto

Tuoreimmat jutut