Suomelle kitkerä tappio käsipallon EM-karsinnoissa – ”Yrityksestä ei saa pisteitä”

Miesten maajoukkue jatkoi torstaina EM-jatkokarsintaa Vantaan Energia Areenalla, mutta joutui tyytymään 27-32 (10-15)-tappioon Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Bosnia-Hertsegovina oli hävinnyt molemmat jatkokarsintaottelunsa ennen torstaita ja se näkyi pelin alussa. Suomi sortui useisiin teknisiin virheisiin ja vieraat karkasivat 4-0-johtoon. Pelikello ehti näyttää melkein seitsemää minuuttia, kun Fredrik Forss heitti Suomen ensimmäisen maalin.

Suomi paransi tekemistään erän loppua kohden, mutta Bosnia-Hertsegovina kaunisteli lukemia vielä juuri ennen taukoa, jolle lähdettiin 10-15-tilanteessa.

Suomi aloitti toisen 30-minuuttisen mainiosti. Tuomas Laitinen otti tärkeän torjunnan ja Miro Koljonen karkasi hyökkäykseen ja heitti 11-15-kavennuksen. Koljonen iski pian uudestaan ja maaliero kutistui kolmeen. Tämän jälkeen Bosnia-Hertsegovina repi kuitenkin uudestaan kaulaa ja pahimmillaan tilanne oli 14-20.

Suomi käynnisti vielä kertaalleen kirin ja pääsi kolmen maalin päähän, mutta ei enää lähemmäs. Loppulukemiksi kirjattiin vieraiden 32-27-voitto.

– Yrityksestä ei saa pisteitä, mutta ei tämä peli siitä jäänyt kiinni, päävalmentaja Kaj Kekki tiivisti.

Yksi merkittävä tekijä ottelun ratkaisun kannalta oli Bosnia-Hertsegovinan maalia vartioinut Benjamin Buric.

– Vastustajan maalivahti oli hyvä. 27 tehtyä maalia ei ole huono, mutta meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin. Kun ottaa huomioon sen fyysisen alivoiman, joka meillä oikeastaan aina on, niin puolustuspelikin oli ihan hyvää, mutta muutaman helpon maalin Bosnia pääsi tekemään, Kekki mietti.

Suomen paras maalintekijä oli seitsemästi osunut Nico Rönnberg.

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan vieraspelissä Goredzessa sunnuntaina 7.5. Klo 21. Kesäkuussa vuorossa Itävalta 14.6. Energia Areenalla ja Espanja Malagassa 17.6.

Lähde: Käsipalloliitto

Tuoreimmat jutut