MM-kisat etenemässä ratkaisuvaiheeseen

Kaikki suurimmat ennakkosuosikit selvittivät tiensä Qatarin MM-kisoissa puolivälieriin, mutta yhden suuren tie neljän joukkoon katkeaa varmuudella ottelussa Tanska-Espanja. Eurooppalaisten valta-asemaa uhmaa enää isäntämaa Qatar.

Puolivälieräottelut keskiviikkona 28.1.15

Kello 17:30: Kroatia-Puola ja Qatar-Saksa.
Kello 20:00: Slovenia-Ranska ja Tanska-Espanja.

Puola altavastaajana Kroatian kimppuun

Kroatia-Puola

Kroatia ei vielä ole käyttänyt koko kapasiteettiaan ja on valmis nostamaan riittävästi tasoaan aiemmista otteluista. Puola osaa taistella ja omaa laadukkaan miehistön mutta riittääkö se voittoon asti?

Ottelupari jossa kaikki on mahdollista. Kroatia jätti itsestään epäselvän kuvan neljännesvälierissä, jossa Brasilia kaatui vain vaivoin 26-25. Jostain syystä kokenut Kroatia ei tahtonut syttyä otteluun ja näytti ajoittain siltä, että tarkoitus on vain käyttää aidan matalimpia kohtia. Joukkueella on kuitenkin tolkuttoman paljon iskukykyä, siitä esimerkkinä henkilökohtaisilla suorituksilla voittoon tarvittavat maalit loihtinut vuonna 2013 maailman parhaaksi valittu Domagoj Duvnjak.

Puola sai neljännesvälierissä vastaansa Ruotsin, jonka tie nousi pystyyn 24-20 tappion myötä. Polakkien ratkaisijoiksi nousivat viidesti mieheen maalanneet veljekset Michal ja Bartosz Jurecki sekä 12 torjuntaa tehnyt Slawomir Szmal. Puolaa heikentää hieman Krzysztof Lijewskin loukkaantuminen alkulohkon viimeisessä ottelussa, mutta siitäkin huolimatta punavalkoisten mahdollisuuksia ei kannata aliarvioida. Näkemisen arvoista on myös sähäkän 54-vuotiaan valmentajan Michael Bieglerin meuhkaaminen vaihtopenkillä ottelun tuoksinassa, sekä aikalisät jolloin hänen saksalaisoppejaan on kääntämässä puolaksi simultaanitulkki.

Qatar jatkaa eurooppalaisten haastamista

Qatar-Saksa

Qatar vai Saksa? Molemmilla on suunnaton menestyksen halu, Qatarin kohdalla ehkä jopa ”hinnalla millä hyvänsä”. Materiaalietu on vuoden 2007 maailmanmestarin Saksan puolella, mutta isäntämaalla on mahdollisuutensa. Järki sanoo että Saksa jatkoon.

Ottelupari jossa kohtaavat kaksi erinomaisesti kisoissa pelannutta maata. Qatarilla on kasassa rahalla kerätty muukalaislegioona jolla on huhujen mukaan kasassa jo nyt muhkea tili lunastettuaan luvattuja bonuksia.

Balkanin maissa varttuneiden huippumaalivahtiensa Goran Stojanovicin ja Daniel Saricin lisäksi espanjalaisvalmentaja Valero Riveran miehistö voi luottaa fanaattisen kotiyleisön tukeen ja – ainakin neljännesvälierässä Itävaltaa vastaan – tuomareiden hienoiseen apuun.

Villillä kortilla MM-kisoihin takaportin kautta päässyt Saksa on palannut käsipallomaailman huipulle rytinällä. Islantilaisen Dagur Sigurdssonin luottopelaajia ovat olleet kapteeni Uwe Gensheimer, THW Kielin kaksikko Steffen Weinhold ja Patrick Wiencek sekä pudotuspelien avauskierroksella Egyptin nollannut loistava maalivahti Carsten Lichtlein.

Qatar 2015 FRA-SWE

Jatkaako Ranska mestaruusputkeaan?

Slovenia-Ranska

Ranska on hallitseva Euroopanmestari (2014) ja Olympiavoittaja (2012), ja tavoittelee harvinaista triplaa, johon tähän mennessä on kyetty vain kerran aikaisemmin, ja vain se itse. Kaikista puolivälieräpareista tämän ottelun voittaja on ennakkoon selvin.

Ranska on otteluparin selkeä suosikki. Kisojen paras ylivoimapeli FC Barcelona-kaksikon Nikola KarabaticCedric Sorhaindo johdolla on vaarallinen pelote ja paras rankkareiden heittäjä, Egyptiä vastaan peräti yhdeksän maalia seitsemän metrin viivalta heittänyt Guillaume Joli hoitaa pallon maaliin, jos vastustaja on joutunut maalipaikoissa rikkomaan. Maalivahti Thierry Omeyer on kokenut isojen pelien ratkaisija.

Edellisten MM-kisojen nelonen Slovenia sijoittui alkulohkossaan Espanjan ja Qatarin jälkeen kolmanneksi ja yllätti neljännesvälierissä lohko B:n kakkosen Makedonian 30-28. Nuoren joukkueen ykköstykki on koko kisojen maalipörssiä 52 maalilla johtava Dragan Gajic.

Yhden jättiläisen kisat päättyy

Tanska-Espanja
Puolivälierien kirkkaimpana helmenä nähdään edellisten MM-kisojen finaalin uusinta! Kisoissa vielä tappiottomat Tanska ja Espanja kuuluvat käsipallon kärkinelikkoon ja Tanskan pieni kompurointi alkulohkossa jätti juutit lohkokakkoseksi, jonka takia ottelu joka hyvinkin olisi voinut olla kisojen loppuottelu nähdään jo tässä vaiheessa kisoja.

Tanska on parantanut peliään ottelu ottelulta ja Islannin tyrmääminen neljännesvälierissä oli jo huikea näyte joukkueen osaamisesta. 5-0 viidessä minuutissa oli shokkialku josta Islanti ei koskaan toipunut. Tanskalaiset ovat kaksissa edellisissä MM-kisoissa jääneet hopealle joten vain mestaruus voi tyydyttää maan menestysnälän.

Voittajaa on todella vaikea veikata joten annetaan tunteen ratkaista: Tanska välieriin ja dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Kaikki vastustajansa Qatarissa toistaiseksi voittanut MM-kultaa puolustava Espanja kaatoi Tunisian 28-20 (18-9) pahemmin rehkimättä eikä vuorokauden pitempi palautumisaikakaan varmasti pahenna hallitsevan maailmanmestarin tilannetta. Espanjalaisten pelityyli on kaukana seksikkyydestä, mutta suoraviivaisuutta ja voimaa siltä löytyy yllin kyllin, siitä pitää huolen marraskuussa Vantaalla Suomea vastaan pelaamassa käyneet mörssärit Jorge Maqueda ja Joan Canellas.

Kentällä nähdään iso liuta maailman kirkkaimpia tähtiä jotka vihaavat häviämistä. Tästä ehkä paras esimerkki on Tanskan suurin tähti Mikkel Hansen, joka pystyy tarvittaessa vaikka omatoimisesti ratkaisemaan pelejä. Maalitykki osaa pelata myös joukkueelleen, siitä viitteenä miehen kärkipaikka kisojen annettujen maalisyöttöjen tilastossa. Maalivahtiosastot ovat maailman kärkiluokkaa, Espanjan Gonzalo Perez de Vargas on 42 prosentillaan kisojen tilastokärki.

Qatar 2015 ISL-DEN

Mitalipelit alkaa perjantaina

Näin pelataan:

MM-2015 Qatar ottelukaavio

MM-2015 Qatar ottelukaavio

Puolivälierien voittajat jatkaa välieriin, joissa otteluparit ovat Kroatia/Puola vs Qatar/Saksa sekä Slovenia/Ranska vs Tanska/Espanja.

Myös hävinneet joukkueet jatkavat pelaamalla sijoista 5-8, tavoitteenaan paikka seitsemän parhaan joukkoon, jolla lohkeaa paikka 2016 Olympialaisten karsintaturnauksiin.

Välierät pelataan perjantaina 30.1. ja MM-kisat huipentuu sunnuntaina 1.2. pelattaviin mitalipeleihin.

Kaikki MM-ottelut netissä livenä

osoitteessa http://www.qatar2015live.com/watch-live (kaikki ilmoitetut otteluajat Suomen aikaa).

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset