Rodeo in Belgrade Parte 3

Naisten MM2013 Serbiassa Semifinalistit ovat selvillä. Perjantaina Belgradissa pelaavat Puola vastaan Serbia ja Brasilia saa vastaansa Tanskan. Belgradin hallissa oli jälleen tunnelma riemuisa kun Serbia aiheutti aikamoisen paukun, pudottamalla Norjan jatkosta. Novi Sadissa fiilikset olivat varmasti samanlaiset Puolan joukkueen ja kannattajien keskuudessa, kun paikka neljän parhaan joukossa oli saavutettu.

Onnekkaampi Brasilia meni jatkoon toisen jatkoajan jälkeen

BRA – HUN 33 – 31 (12-11) (26-26) ja (29-29)
Varmasti käsityksiä on monenlaisia, mutta tämä ottelu olisi voinut päättyä kumminpäin tahansa. Unkari oli todella yllättää jo toisen kerran peräkkäin tässä turnauksessa passittamalla kovan luokan joukkueen kotimatkalle. Espanja putosi edellisessä pelissä ja nyt oli Brasilian päänahka todella lähellä. Rouva Fortuna hymyili nyt Etelä – Amerikan suuntaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli aikamoista sähellystä kummaltakin osapuolelta. Brasilialla oli ote hallussa ensimmäiset 15 minuuttia ja Unkarilla jakson toinen puolisko. Eipä ollut mitään kaunista katseltavaa. Brasilia nappasi vajaassa viidessä minuutissa 4 – 1 johdon ja Unkarilla oli aikalisän paikka. Siitä ei ollut paljon apua sillä taapertaminen jatkui samanlaisena. Rehellisesti on myönnettävä että Unkari oli ihan pihalla. Onneksi erän puolessa välissä Brasilia otti kolme jäähyä ja unkarilaiset saivat koottua rivinsä pelikuntoon. 21 minuutin kohdalla Unkari oli hivuttautunut jo kahden maalin päähän brasilialaisten sekoilun ansiosta. Oliko sitten joukkueilla hermot niin kireällä, että kunnon pelaamisesta ei tahtonut tulla mitään. Tauolla mentiin tilanteesta 12 – 11 Brasilian hyväksi.

Toiseen erään tulikin jo enemmän säpinää. Varsinkin Unkari aloitti erän vauhdikkaasti. Nopeasti päästiin tasoihin ja reilun yhdeksän minuutin kohdalla oltiin johdossa. Brasilia oli selvissä vaikeuksissa. Saattoi olla sellainen tilanne mihin eivät olleet tässä turnauksessa vielä tottuneet. Vastustajaa ei saatukaan karistettu ottelun vanhetessa. Ottelu eteni kaikesta huolimatta tasaisesti ja puoliajan viimeisillä minuuteilla oli jo kyse siitä kenen pinna pitää. Ratkaisua yritti kumpikin osapuoli, mutta teknisiin virheisiin sorruttiin. Tasapeli vastasi pelin kulkua, joten jatkoaika oli edessä.

Ensimmäinen jatkoaika oli hermostunutta palloilua kummaltakin osapuolelta. Ymmärrettävää on, että tällaisessa tilanteessa pallo polttaa näppejä, ja ratkaisut saattavat olla ajattelemattomia. Kyseessä kuitenkin kaksi kohtuullisen kokenutta joukkuetta, joiden olisi pitänyt hallita tilanteet paremmin. Selvää eroa ei vain saatu aikaan, joten toinen jatkoaika oli edessä. Brasilialaisten kohdalta alku oli synkkää. Kaksi perättäistä jäähyä ei yleensä tässä vaiheessa tiedä hyvää. Unkari ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä tätä otollista hetkeä, joten Brasilia pääsi kuin koira veräjästä. Jatkoajan loppu hapuiltiin ja hermoiltiin, ja loppujen lopuksi onnetar suosi Brasiliaa. Mielenkiintoinen peli mutta näyttävää käsipalloa se ei ollut.

Norjalle tuli noutaja. Varmasti kova kolaus joukkueen itsetunnolle

SRB – NOR 28 – 25 (15-16)
Illan toinen ottelu olikin sitten aivan toista luokkaa. Yleisöä oli jälleen runsaasti lehtereillä ja kannustus melkoista mekkalaa. Kun joukkueetkin pelasivat ihan miellyttävää käsipalloa, niin katselijankin aika meni rattoisasti.

Norja aloitti ottelun todella vakuuttavasti. Puolustus oli kuin betonimuuri ja maalissa Katrine Lunde oli itse varmuus. Serbia puski päätään betoniin, ja kaikkihan sen tietää että se tekee kipeää. Serbialaisia ei voi missään nimessä syyttää yrittämisen puutteesta, mutta edessä oli ylipääsemätön este. Kun kaiken lisäksi norjalisten maalinteko onnistui, niin eroa saatiin tasaisesti kasvatettua. Vajaan 20 minuutin kohdalla tilanne oli 6 – 10 Norjan hyväksi. Lunde oli torjunut tähän mennessä kaiken kukkuraksi kolme 7m heittoa, joten serbialaisten tuskastuminen oli ymmärrettävää.

Tästä alkoi sitten merkillinen jakso. Mikäli Norja olisi jatkanut samalla kokoonpanolla vielä muutaman minuutin, niin hyvin todennäköisesti serbialaisten selkäranka olisi murtunut rajulla rytinällä. Serbia on tunneperäinen fiilisjoukkue, joka saattaa menettää pelihalunsa jos mikään ei tahdo onnistua. Norjan päävalmentaja otti ja meni vaihtamaan Löke & kumppanit kakkosketjuun, ja näyttävä rullaus loppui siihen. Serbia sai intoa yrityksiin ja yleisön valtavan vihellyskonsertin kera joukkue kavensi norjalaisten etumatkaa hitaasti mutta varmasti. Tauolle mentäessä Norja johti enää maalilla.

Toisen jakson norjalaiset aloittivat jälleen väkevästi. Maaleja tuli ja ero saatiin kasvatettua viiteen. Serbialaisilla oli kuitenkin into ja itseluottamus vielä tallella, eivätkä antaneet periksi. Kymmenen minuutin kohdalla alkoi peli kallistua vahvasti Serbian suuntaan. Norja paiskoi heittojaan pitkin maisemia, kun taasen Serbia osui tolppien väliin. 16 minuuttia oli pelattu ja Serbia tasoitti. Tästä tuli heille sellainen hurmio että vuonojen naisia vietiin oikein kunnolla. Loistavasti alkanut ottelu lipesi täysin käsistä. Kisojen yksi suurimmista suosikeista oli pois kuvioista. Ilo ja riemu serbialaisten leirissä rajaton.

Harmiksi on todettava että Pohjola menetti yhden valttikorteistaan semifinaaleja ajatellen. Niin se vain on, että käsipallossa kaikki on mahdollista. Ei tässä auta surkuttelut, vaan keskitytään tuleviin peleihin jotka jatkuvat perjantaina.