Rodeo in Belgrade Parte 4

Naisten MM2013 Serbiassa Käsipallohistoriaa tehtiin perjantaina, sillä Puola – Serbia ottelussa oli kaikkien aikojen yleisöennätys naisten kisoissa. Katsojia 18.236. Historiaa tullaan tekemään myös sunnuntaina, sillä voittaa ottelun Brasilia tai Serbia, niin Maailmanmestaruus on heille ensimmäinen.

Naisten MM2013 Serbiassa

Brasilialle ei ole toistaiseksi mitaleita siunaantunut yhtään tämän tason karkeloissa, ja Serbiallekin se olisi ensimmäinen. Tosin Serbia on yhdessä Montenegron kanssa yltänyt pronssille vuonna 2001. Pronssista kilpailevat Tanska ja Puola. Puolalle himmein mitali olisi kautta aikojen ensimmäinen. Tanskalla mitaleita on MM-kisoista kaiken värisiä, mutta yllättävää kyllä, viimeisin on vuodelta 1997. Se olikin sitten se kaikkein kirkkain.

Naisten MM2013 Serbiassa

Serbia finaaliin näytöstyyliin

POL – SRB 18 – 24 (6-14)
Serbia lähti semifinaaliotteluun todella kovalla sykkeellä. Puolasta otettiin heti kättelyssä luulot pois. Puola vaikutti epävarmalta ja hermoilevalta. Tätä tilaisuutta Serbia ei jättänyt käyttämättä. Kun Puolan naiset alkuminuuteilla ottivat tyhmän varoituksen ja heti perään vielä hölmömmän jäähyn, niin mattoa vedettiin jalkojen alta oikein kunnolla.

Naisten MM2013 Serbiassa

Niin kuin on aiemmin tullut todettua, Serbia on fiilisjoukkue. Sille ei pidä antaa pikkusormea, sillä siinä saattaa mennä koko käsi. Kun joukkue pääsee vauhtiin, niin sitä on vaikea pysäyttää. Serbia latoi vuorenvarmasti pallot maaliin, kun Puola paiskoi niitä päätyrajan yli tai tolppia kolistellen. Peräti kuusi tolppalaukausta ensimmäisen vartin aikana. Lopullisen niitin puolalaisten itseluottamukselle antoi Serbian maalivahti Katarina Tomasevic. Torjuntaprosentti peräti 73% ensimmäisellä puoliajalla. Huikea esitys. Hurmostila ja mylvivä yleisö repivät puolalaiset palasiksi. Tauolle Serbia lähti kahdeksan maalin johdossa, ja peli oli käytännössä pelattu.

Toiseen erään lähtiessä serbialaisten vauhti ja hurma vain jatkui. Parhaimmillaan he johtivat ottelua yhdellätoista maalilla. Joukkueen valmennuksella oli varaa heittää kentälle kakkosvitja ja lepuuttaa ykkösnyrkki finaalia varten. Puola sai tässä tilanteessa kaunisteltua maalieron siedettäviin lukuihin, mutta se ei heitä varmaankaan hirveästi lohduttanut. Puolan päävalmentaja Kim Rasmussen totesi ottelun jälkeen, että tämä oli heille uusi kokemus ja siihen ei osattu asennoitua oikein. Toinen puoliaika oli kohtuullinen, mutta peli oli jo sitä ennen hävitty.

Rodeo on asiasta samaa mieltä. Puolalla on mainio joukkue, ja se on näyttänyt tässä turnauksessa että tulossa ollaan. Kokemuksen puute tuli selvästi tässä ottelussa esille. Kun reilut 16-tuhatta henkeä viheltää ja mylvii, pitää korvien väli pitää viileänä. Nyt tuli tulikuumaa kyytiä ja toivottavasti siitä otetaan opiksi. Potentiaalia joukkueella on vaikka mihin.

Brasilia ei ollut yllätettävissä. Maan ensimmäinen finaalipaikka on fakta

BRA – DEN 27 – 21 (14-10)
Brasilian ja Tanskan välinen peli muistutti siinä mielessä edellä käytyä ottelua, että tanskalaisilta ei löytynyt lääkettä kaataa vastustaja kanveesiin. Tanskan tarkoitus oli pitää kovaa tempoa pelissä, ja juosta sillä tavalla vastustajan jalat alta, mutta se edellyttää että pallokin pysyy mukana kuvioissa. Nyt se meni aivan liian usein harakoille tai suoraan naapurille. Kun vielä maalinteko oli tahmeaa, niin Brasilia kiitti ja kumarsi.

Naisten MM2013 Serbiassa  Bra-Den

Ensimmäisen erän puolessavälissä Brasilia oli karannut neljän maaliin johtoon, ja Tanska joutui ottamaan aikalisän. Malttia siinä varmaan annettiin neuvoksi sillä virheprosentti oli aivan liian suuri. Pelin kulku tasoittui kyllä tämän jälkeen ja tanskalaiset pysyivät hyvin pelissä mukana. Brasilialaiset saivat erän loppupuoliskolla pari jäähyä, mutta sitä ei osattu hyödyntää. Jäähyjen jälkeen Tanska sai kuitenkin rivinsä hetkellisesti järjestykseen ja maaliero kaventui kahteen. Hyvä yritys sammui ulosajoon ja Brasilia lähti pukukoppiin jälleen neljän maalin johtoasemassa.

Tanska aloitti toisen puoliajan vauhdilla, mutta jälleen sorruttiin huolimattomaan pallotteluun. Kun hyvistä maalinsaantitilanteista vielä lämmiteltiin maalivahtia, niin voiton mahdollisuudet hupenivat saman tien. Brasilia puolestaan käytti mahdollisuutensa ja pian olikin ero jo kuusi maalia. Tanska muutti puolustuskuviota nousevammaksi ja sai horjutettua Brasilian peliä jonkin verran. Päästiin kolmen maalin päähän vastustajasta. Siinä oli se hetki jolloin olisi pitänyt iskeä. Tanskalaisilla oli maalintekopaikkoja, mutta palloa ei saatu tolppien väliin. Onhan Brasilialla hyvä maalivahti, mutta suurin syy oli heittäjien heikko suoritus.

Tanskalla oli omat hetkensä ja mahdollisuutensa, mutta se oli ja meni. Taistelu jatkuu pronssiottelulla Puolaa vastaan ja toivotaan Pohjolan ainoalle edustajalle onnea. Joukkue on vielä nuori ja nälkäinen, ja varmasti mainio tulevaisuus edessä. Tällä hetkellä tappio harmittaa mutta se on jo seuraavissa kisoissa unohdettu.

Sunnuntaina kisat jatkuu ja päättyy. Kuka vie voiton, sitä on mahdoton sanoa. Sitä odotellessa
Cheers
Rodeo

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset