No pain – No gain

Vikkoa ennen syyskauden viimeistä peliä on aika miettiä syksyn tavoiteita ja mitä tässä lyhyessä ajassa on saavutettu. Ennen kauden alkua päätavoitteeni oli päästä takaisin pelikentälle ennen joulua sekä parantaa niin monta ennätystä punttisalilla kun pystyn ja kerrankin voin sanoa että en pettänyt omia lupauksia.

Polven kuntoutus meni suunnitelmien mukaan koko syksyn aikana ja jotenkin säästyin kaikilta taka-pakeilta, se tarkoitti sitä että pääsin viikkoa ennen EM-karsintoja aloittamaan käsipallotreenin täyspäiväisesti ja sain tehdä kauan odotetun comebäckin maajoukkuepaidassa, kotikentällä, Ranskaa vastaan, voin sanoa että tätä paremmaksi elämä ei muutu. Se tunne kun astuin pelikentälle oli sanankuvaamaton, adrenaliini pumppasi vielä yöllä ja nukahdin varmasti kolmen aikaan yöllä sinä yönä. Haluan vielä koko jengin puolesta kiittää kaikkia jotka oli kannustamassa meitä ja toivon että te kaikki tulette maaliskuussa paikalle kun vastassa on Slovakia, lupaan että kentällä palaa vielä astetta vahvempi Suomen naisten maajoukkue!

Ranska-pelin jälkeen olen pelannut kuusi ottelua uuden seurani Skara HFn kanssa. Kaksi ekaa peliä meni polven takia vähän penkin alle. Tunsin että en ehkä ollut ihan täydessä kunnossa vielä, peli aaltoili hyvästä suorituksesta virheeseen koko ajan ja olin enemmän turhautunut kun hyödyksi pelikavereilleni. Kolmannessa pelissä pääsin vihdoinkin omalle tasolle ja peli aukesi ihan eri tavalla ja tein hyvän suorituksen ja sen jälkeen peli on kulkenut omasta puolesta ja jengin puolesta tosi hyvin. Sarjajohto, viisi ottelua ilman häviötä, yleisöennätys ja mahtavia suorituksia jokaiselta. Lauantaina pelataan viimeinen ottelu ennen joululomaa, voitto tai piste niin Skara HF johtaa Allsvenskania kauden puolivälissä, kivat panokset tähän viimeiseen viikkoon eikö?

Alexandra Roos

Henkilökohtaista voima- ja kuntotreeniä on viimeisen kuukauden aika hidastanut pieni ylirasittuma ns. ”terveessä” polvessa mutta onneksi olen kuitenkin pystynyt parantamaan ennätyksiä niin penkissä kun rinnalleveto + työnnössä. Harjoitusmäärä tällä hetkellä on noin 12- 14 tuntia viikossa riippuen ottelupäivästä ja toivon että saisin lisättyä vielä yhden treenin per viikko kevätkaudella. Kevään suuret tavoitteet on pitää omaa joukkueta neljän parhaan joukossa jotta unelma päästä Elitserieniin eläisi sekä tehdä hyviä suorituksia maajoukkuepaidassa. Karsinnoissa kun on vielä 4 kovaa ottelua jäljellä. Haluasin myös kehittää omaa heittovoimaa ja viimestelyä kansanväliselle tasolle ja vaikka tavoite on korkea niin tunnen ettei mitään ole koskaan mahdotonta.

Toivon myös että kaikki junnut, vanhemmat, valmentajat sekä muut käsipallonystävät löytää aikaa katsoa sekä naisten MM-kisoja, jotka alkavat perjantaina että miesten EM-kisoja tammikuussa, sieltä löytyy inspiraatioa varmasti joka matsissa. Käsipallo kun on ja tulee olemaan maailman paras urheilulaji.

Hyvää joulua kaikille – ja ainakin minä toivon pukilta mahtavan käsipallovuoden 2014.

/Allu

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset