Käsis on Cool!

Käsipallo on lajeista parhaimpia. Se on monipuolinen ja siksi se auttoi minua myöhemmin päälajissani jalkapallossa. Hypärit, harhautukset, joita finteiksi kutsuimme, läpiajot, syötöt viivalle ja paljon muuta. Koordinaatio, voima ja nopeus.

Pelasin pienestä pitäen käsipalloa. Ruskeasuon halli tuli tutuksi, samoin kuin Pirkkola. Minut opetti ”handiksen” saloihin Martti Alaja. Hyvä ihminen ja innokas käsipalloilija. Voitettiin matseja, pelattiin tiukkoja matseja Arsenalia vastaan. Sami Laiho oli aika kunkku.

Ihailin Åströmin veljeksiä, Lokari Lehtolaista ja oman ikäpolveni taitureita kuten Kurre Strömsteniä. Sjundeå vei monta mestaruutta, valmentajanaan Torsten Nikander. Vähän aikaisemmin Sparta oli kova luu sarjoissa ja sieltähän Jyrki Heliskoski nousi futiksen valmentajaguruksi.

Atik Ismail

Paras muisto lienee kaupunkiottelu Tukholmaa vastaan A-junnuna, mentiin botskilla meren yli ja voitettiin. Ekan mestismatsini taisin pelata n. 14-vuotiaana. Kyllä poikaa silloin tönittiin, mutta onneksi meillä oli Arska Klinga. Iso mies ja koura!

Sitten tuli uusi sukupolvi. Jankka ja Mikke ja Suomi pelasi hyvin. Huoltaja, roudari Mambo Kelkka, suuri sydän, ja Get On raikasi pukukopissa. Mambon panos handikseen on urheilun isoa respektiä. Hänen kelkassa, minäkin maistelin ja haistelin muutakin kuin pihkaa. Käsipalloilun hienoa maailmaa.

Junnumaajoukkueet ovat pärjänneet viime vuosina vähintäänkin hyvin. Ja kohta, pian, toivon mukaan heistä kasvaa menestyksekäs sukupolvi, joka vie lajia eteenpäin Suomessa.

Kaikille futaajille varsinkin junnuille suosittelen toiseksi lajiksi handista. Se on laji, joka auttaa kehittymään monella alueella ja siitä saattaa iän myötä tulla ykköslajikin.

Toivotan kaikille käsipalloilun ystäville hyvää kesää!

Atik Ismail

Atik Ismail

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset