Taneli Tiilikainen, seuratoiminnan ammattilainen

Käsipalloliiton uusi yhteyspäällikkö lienee käsipalloväelle vielä toistaiseksi varsin tuntematon hahmo, Pohjanmaan ja käsipallon kytkeminen toisiina kun ei ihan jokaiselle tule ensimmäisenä mieleen. Klibba.com esittelee: Taneli Tiilikainen, Käsipalloliitto.

Ensikokemukset käsipallosta?

Hieno pallopeli, jota on tullut toki seurattua aikaisemminkin, mutta nyt tietysti tarkemmalla silmällä. Käsipallo on maailmalla iso laji, mutta Suomessa on vielä huimasti potentiaalia kasvaa isommaksi. Kori- ja lentopallo ovat näyttäneet minkälaista näkyvyyttä seuraa, kun menestystä tulee. Seuraavaksi voi olla käsipallon vuoro, kun asioita tehdään oikeaan suuntaan laajalla rintamalla. Se tarkoittaa ainakin huomion kiinnittämistä nuorimpiin junioreihin ja siellä tehtävään työhön.

Minulla on todella positiivisia kokemuksia kohtaamisista ja keskusteluista käsipalloihmisten kanssa. Laji-ihmisten toiminnassa on tiettyä raikkautta ja rentoutta, millä se erottuu positiivisesti monista muista lajeista. Muutamissa viesteissä muista palloilulajeista käsipalloon tulleet harrastajat ovat kehuneet sitä, miten kannustava henki käsipalloseuroissa on.

Taneli Tiilikainen

Taneli Tiilikainen

Käsipalloliiton yhteyspäällikkö

36-vuotias Yhteiskuntatieteiden maisteri.
Kotoisin Seinäjoelta.
Avioliitossa, 1,5-vuotias tytär.

Harrastukset: salibandy, jalkapallo, kuntosali, elokuvat.

Pelasi kymmenen vuotta Salibandyliigaa, kaksi SM-pronssia SPV:ssä.

Työhistoriasi lyhyesti?

Olen työskennellyt niin urheiluseurassa, lajiliitossa kuin liikunnan ja urheilun kattojärjestössäkin. Työskentelin Salibandyliitossa Pohjanmaan aluevastaavana, missä painopisteenä oli erityisesti junioritoiminnan kehittäminen. Seuratoiminnan kehittämisen parissa olen toiminut myös SLU:ssa ja viimeksi Valo ry:ssä.

Miten eksyit käsipallon pariin?

Kiinnostuin työnhakuilmoituksessa mainitusta toimenkuvasta, joka on yhdistelmä ajoittain hektistä kilpailutoimintaa sekä pitkäjänteisempää seuratoiminnan kehittämistä. Minulla ei ole omaa käsipallotaustaa, mutta olen työskennellyt monenlaisten lajiliittojen kanssa vuosien varrella ja huomannut, että samat lainalaisuudet vallitsevat seura- ja kilpailutoiminnassa lajista riippumatta. Olen kiinnostunut toimimaan liikunnan ja urheilun parissa ja erityisesti palloilulajit ovat lähellä sydäntäni.

Mitä uskot pystyväsi tuomaan kokemuksillasi muista lajeista suomalaisen käsipallon tulevaisuuteen?

Olen työskennellyt useiden eri lajiliittojen kanssa ja tarkastellut liikuntaa ja urheilua monista eri näkökulmista. Tunnen siis monenlaisia järjestelmiä niiden vahvuuksineen ja heikkouksineen. Uskon, että pystyn tuomaan uutta toiminnan kehittämiseen niin kilpailu- kuin seurapuolella myös siksi, että tulen lajin ulkopuolelta. Minulla on myös laaja verkosto liikunta-alalla. Pyrin hyödyntämään sitä käsipallon edistämiseksi. Tunnistan sen, että jokaisella lajilla on oma kulttuurinsa ja toimintatapansa. Se tulee ottaa huomioon, kun toimintaa kehitetään.

Toimit liitossa nimikkeellä Yhteyspäällikkö. Missä asioissa sinuun voi ottaa yhteyttä?

Minulle kuuluu kiteytettynä kilpailu- ja seuratoimintaan liittyvät asiat. Päivittäisten asioiden hoitamisen lisäksi pyrin kehittämään kilpailutoimintaa sekä tukemaan seuroja kehitystyössä. Aloitamme laatuseura -pilottihankkeen kahden seuran, HIFK:n ja Dynamon, kanssa. Tarkoitus on luoda kuvaus siitä, millä tavalla laatuseurassa eri seuratoiminnan ulottuvuudet on hoidettu. Samalla selvitämme, millä tavalla liitto voi tukea seuroja kehittämään toimintaansa.

Päivittäiset asiat liittyvät tulospalveluun, Sporttirekisteriin, lisensseihin, pelaajasiirtoihin eli kaikkiin kilpailutoiminnan asioihin. Keskustelen myös mielellään kilpailutoiminnan kehittämisestä sekä seuratoimintaan liittyvistä asioista.

Nähdäänkö sinut mahdollisesti myös pelikentällä?

Olkapää ei valitettavasti kestä käsipallon pelaamista.

/JK

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset